Климатека се включва в Софийския фестивал на науката

Климатека Последна промяна на 06 октомври 2022 в 00:06 2817 0

В рамките на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе на 8 и 9 октомври 2022 г. в София Тех Парк, на 9 октомври от 13:30 ч. екип на Климатека ще представи темата “Защо и как устойчивото земеделие може да бъде решение за климатичните промени?”.

От екипа на Климатека в научното кафене ще се включат Радина Калдамукова, Надежда Шопова, Дина Сиракова, Ремина Алексиева и Боян-Никола Зафиров. Входът е с безплатни пропуски.

Всички се питаме има ли земеделски практики от миналото, към които можем да се обърнем днес. Може ли променящият се климат да е повод да заговорим за по-устойчиво и интелигентно земеделие, което крие редица ползи както за климата, така и за околната среда и за здравето на хората?

На събитието на 9 октомври от 13.30 ч. екипът на Климатека ще се разгледа интересни примери и ще разкаже за новите тенденции в градското и биоземеделието – като за вертикално отглеждане на култури, микрорастения, растения в карго контейнери, така и за повдигнати лехи, rooftop gardens, озеленени покриви и фасади.

Ще бъде засегната темата за новите технологии като хидро, аеро и аквапоника. Няма да бъде подмината и ролята на дивите роднини на растенията и пермакултурите. Ще стане дума и за ролята на градското земеделие в образованието и човешкото психично здраве.

Ако темата ви е интересна, очакваме ви на 9-ти октомври от 13:30 ч., в София Тех Парк.

Повече информация за фестивала и събитието можете да откриете тук.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !