Лекарства за хепатит причиняват отново заболяването

Европейската агенция по лекарствата започва преразглеждане

Катя Димитрова Последна промяна на 01 юни 2016 в 16:11 5300 0

Кредит http://www.medicaldaily.com/

Преразглеждане ефекта на лекарствата, известни като директно действащи антивирусни средства, предназначени за лечение на хроничен хепатит С, започнаха експертите от Европейската агенция по лекарствата.

Преразглеждането започна заради съобщения за ново активиране на хепатит В вируса при пациенти, които са били инфектирани с хепатит С и хепатит В вируси и са били лекувани с директно действащите антивирусни средства срещу хепатит С.

Директно действащите антивирусни средства представляват важни медикаменти за лечението на хроничен хепатит С и могат да се употребяват без необходимост от включване в лечението на интерферони - средства, които се понасят трудно от болните.

Новото активиране на хепатит В се отнася за връщане на активната инфекция при пациенти с неактивна хепатит В инфекция. Прегледът ще оцени степента на повторното активиране на хепатит В при пациенти, лекувани с директно действащи антивирусни средства срещу хепатит С, както и дали са необходими някакви мерки за оптимизиране на лечението.

В допълнение през април 2016 г. бяха получени данни от проучвания за риск от чернодробен рак, появяващ се отново при пациенти, лекувани с директно действащи антивирусни средства срещу хепатит С. Проучването показва, че тези пациенти са подложени на риск от по-ранна повторна поява на техния чернодробен рак в сравнение с пациентите, които не са лекувани с директно действащи антивирусни средства срещу хепатит С.

Поради тази причина обхватът на провеждащото се преразглеждане се разширява, за да бъде оценен също риска от чернодробен рак при прилагане на тези лекарства.

Докато се извършва преразглеждането, пациентите трябва да се съветват с лекар или фармацевт, ако имат въпроси или някои притеснения.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !