02 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Лекарства за хепатит причиняват отново заболяването

Европейската агенция по лекарствата започва преразглеждане

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 01 юни 2016 в 16:11 50250
Снимка: http://www.medicaldaily.com/

Преразглеждане ефекта на лекарствата, известни като директно действащи антивирусни средства, предназначени за лечение на хроничен хепатит С, започнаха експертите от Европейската агенция по лекарствата.

Преразглеждането започна заради съобщения за ново активиране на хепатит В вируса при пациенти, които са били инфектирани с хепатит С и хепатит В вируси и са били лекувани с директно действащите антивирусни средства срещу хепатит С.

Директно действащите антивирусни средства представляват важни медикаменти за лечението на хроничен хепатит С и могат да се употребяват без необходимост от включване в лечението на интерферони - средства, които се понасят трудно от болните.

Новото активиране на хепатит В се отнася за връщане на активната инфекция при пациенти с неактивна хепатит В инфекция. Прегледът ще оцени степента на повторното активиране на хепатит В при пациенти, лекувани с директно действащи антивирусни средства срещу хепатит С, както и дали са необходими някакви мерки за оптимизиране на лечението.

В допълнение през април 2016 г. бяха получени данни от проучвания за риск от чернодробен рак, появяващ се отново при пациенти, лекувани с директно действащи антивирусни средства срещу хепатит С. Проучването показва, че тези пациенти са подложени на риск от по-ранна повторна поява на техния чернодробен рак в сравнение с пациентите, които не са лекувани с директно действащи антивирусни средства срещу хепатит С.

Поради тази причина обхватът на провеждащото се преразглеждане се разширява, за да бъде оценен също риска от чернодробен рак при прилагане на тези лекарства.

Докато се извършва преразглеждането, пациентите трябва да се съветват с лекар или фармацевт, ако имат въпроси или някои притеснения.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.