30 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Международно признание за проекта за изграждане на научен капацитет SCHOLARNET

В двата научни форума, организирани в края на академичната година, участваха дипломати, представители на компании и бизнес асоциации, водещи учени и млади изследователи

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 16 юни 2021 в 08:45 11930
Снимка: SCHOLARNET

В края на академичната година международният проект за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, който се осъществява в рамките на националната научна програма „Международни научни мрежи“, реализира две събития с широко международно участие.

На 2 юни 2021 г. в дигитална среда се проведе втори международен докторантски семинар с три сесии, посветени на индустрия 4.0, иновативни подходи в управлението и финанси и банково дело. В научния форум взеха участие водещи експерти от България, Германия, Франция, Украйна и Япония. Младите учени представиха част от изследванията си в областта на икономиката и управлението и обсъдиха възможности за избор на правилна методология за провеждането им.

На 8 юни, в рамките на дейностите по проекта в зала „Аула Магна“ на Софийския университет се проведе международен форум на тема „Бизнес етика и отговорност: Споделени ценности на бизнес, академия и дипломация“. На събитието, организирано от Стопанския факултет на Софийския университет в партньорство с Японско-българската бизнес асоциация (JBBA), присъстваха посланиците на Япония н.пр. Нарахира и на Кувейт н.пр. д-р Ал Атиики, много дипломати, двустранни бизнес асоциации, както и Ливано-българския бизнес съвет с председател г-н Ахмад Алаеддин.

Професор Хироо Такахаши от Университета Сока в Токио, Япония представи лекция на тема „Бизнес етика и отговорност“. Лекторът постави акцент върху необходимостта от етичните практики в бизнес средите, устойчивостта на бизнес процесите, както и практиките по корпоративна социална отговорност.

„В миналото ценностите на бизнеса станаха ценности на обществото, сега наблюдаваме обратния процес, ценностите на обществото трябва да се възприемат от бизнеса като негови собствени.“ – проф. Хироо Такахаши

Аудиторията беше многобройна - над 100 участници от различни компании, дипломатически представители, студенти и преподаватели от Софийския университет.

За повече информация относно проекта, моля посетете www.scholarnet.eu и уеб-сайта на Стопанския факултет: www.uni-sofia.bg/feba 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.