26 септември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Министър Кунева: Длъжни сме да направим така, че учителската професия да е желана

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 юни 2016 в 09:00 166003
Снимка: http://www.mon.bg

Длъжни сме да направим така, че учителската професия да е желана. Това освен важният въпрос за заплатите, означава и повече възможности за кариерно развитие. Те са заложени в новия закон и стандартите, които в момента се изработват в Министерството на образованието и науката. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева в интервю пред Нова тв.

Тя посочи, че на Националния учителски събор темата ще бъде обсъждана, както и възможностите за квалификация на учителите. "Трябва да направим така, че квалификацията да не е само в първите години след излизане от университета, а да бъде по време на целия стаж", коментира Кунева.

"Търсим възможности за изпращане на учителите както в други училища, така и на обмен в чужбина." По думите й е полезно да се обменя опит и практика в преподаването. Ако не си сътрудничим, няма как да успеем.

Кунева беше категорична, че съборът трябва да даде тласък на образователната реформа, която започва поетапно да влиза още от тази учебна година.

На въпрос за конкурсите за директори, Кунева посочи, че те ще бъдат проведени професионално и прозрачно. "МОН иска най-добрите да станат директори, а опитът на досегашните да се използва като станат ментори на новите си колеги", каза тя.


+ 1
- 0
Поредната герберска калинка. Боклук празнодумен, както всичко "сътворено" от ГЕРБ
Izalina
Рейтинг : 29585
21.06 2016 в 00:38 2
+ 6
- 0
Разбира се, че НЕ.
Цинизмът ѝ се вижда горе-долу от Андромеда с просто око!

А "образователната реформа" е като на комара оная работа ... ъъъ, момент, превключвам на академичен стил, че така е редно ... думичката "абстракция" търсех


олеле
+ 6
- 0
Госпожата вярва ли си?

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.