02 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Млада американка се подготвя да лети до Марс от 3-годишна

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 08 юли 2018 в 00:00 49310
Елиса Карсън (Alyssa Carson) Снимка: NASA

От 3-годишна възраст американската девойка Елиса Карсън (Alyssa Carson), вдъхновена от космическите герои в рисуваните филми, се готви да отиде на Марс.

Оттогава тя посвещава живота си на това, опитвайки се да превърне детската си мечта в реалност.

През 2033 г., когато Карсън навърши 32 години, планира да долети до Червената планета, където да помогне в изграждането на колония на Марс, разказва Daily Mail.

17-годишното момиче от Хамънд, Луизиана се увлича по космоса от както вижда филма The Backyardigans, в който пет приятели животни заминават на въображаеми приключения в задния двор, в това число и мисия до Марс.

Елиса Карсън разпространява своите послания до стотици хиляди в социалните мрежи.

Тя посещава семинари и други публични изявления, за да се обърне към своите връстници и да насърчи други млади хора, особено жени, да участват в науката, технологиите и математиката.

"Също като другите деца исках да стана учител или президент един ден. Но мисля да стана астронавт, да летя до Марс, да се върна и после да стана учител или президент”, споделя тя за Teen Vogue.

НАСА не приема официално кандидатури за астронавти, докато не се навършат 18 години. Голяма част от обучението на Карсън, включително запознаването с оборудването (на снимката долу), е извършено чрез проекта Possum.

През годините Карсън е участвала във всякакво обучение, за да се подготви за евентуалното си пътуване. Това изображение показва костюма й.

Тази снимка показва как Елиса се подготвя за подводно обучение в проект Possum, част от Университета по аеронавтика Embry-Riddle.

Планът на НАСА за мисия до Марс през 2033 г.

Марс ще бъде следващият гигантски скок в изследването на космоса от човечеството.

Но преди хората да кацнат на Червената планета, астронавтите ще предприемат няколко малки стъпки, като за подготовка се завърнат на Луната  през следващото десетилетие.

Подробна информация за мисията на лунна орбита бе оповестена като част от хронологията на събитията, водещи до мисии до Марс през 30-те години.

През май 2017 Грег Уилямс (Greg Williams) заместник на помощник-администратора за политиката и плановете на НАСА, очерта четиристепенния план на космическата агенция, който тя се надява един ден да позволи на хората да посетят Марс, както и очакваните времеви рамки.

Първата и втората фази ще включват няколко полета до Луната, за да се даде възможност за изграждане на местообитание, а също и стартова площадка за Марс.

Последният етап ще бъде изграждането на превозното средство Deep Space Transport, което ще бъде използвано за транспортиране на марсианския екипаж.

Една година симулация на живот на Марс ще се проведе през 2027 година.

Фаза 3 и 4 ще започнат след 2030 г. и ще включват продължителни експедиции на екипажи до марсианската система и повърхността на Марс.

Като част от дългосрочните си планове за Червената планета НАСА предвижда изпращането на американски астронавти на орбита до 2033 г. и на повърхността на планетата до 2039 г.

Мисията ще включва отглеждане на храна, провеждане на научни експерименти и търсене на признаци на живот.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.