НАСА планира да изгради орбитална космическа станция на Луната до 2023

Експерти на агенцията обсъждат възможността за изграждане на станцията с представители на други страни

Наука ОFFNews Последна промяна на 04 ноември 2016 в 14:56 6358 0

Кредит Lockheed Martin

До 2023 г. близо до Луната може да се появи космическа станция.

Обсъжда се възможността за изграждането на постоянна лунна база на орбита около Земята от представители на НАСА и редица специалисти от Русия, Япония, Канада и Европа.

Това може да се осъществи до 2023 година, се съобщава на сайта на Планетарното общество (The Planetary Society).

Лунната база трябва да замени Международната космическа станция и се създава по аналогия с МКС, с тази разлика, че ще се върти на орбита около Луната и не около Земята.

Станцията ще бъде оборудвана с по-нова техника от МКС - с напълно самостоятелни животоподдържащи системи и йонни двигатели.

Станцията се разглежда като транзитна точка за изследване на космоса. По-специално тя може да се използва за доставка на хора на Марс до 2030 година.

В началото НАСА иска да достави на орбита около Луната енергоблока на бъдещата станция с тегло 8,5 тона, както и двигателите, някои от които може да се направят от представителите на Европейската космическа агенция. Специалисти от Канада ще разработят "космическата ръка". Следващия етап ще бъде доставката на жилищни модули, които ще се разработват в Япония. Според концепцията те няма да зависят от доставките на вода и кислород от Земята.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !