Посетител на зоопарк нападна гигантска панда (видео)

Наука ОFFNews Последна промяна на 31 октомври 2016 в 14:21 9203 2

Кадър от видеото: Нападателят се спасява с бягство.

Пандите са толкова сладки, така че на малцина ще им хрумне да подходят с агресия към тях. Но ето, че и такива неща се случват. Служители на зоопарк в провинция Дзянси, Южен Китай, съобщиха, че млад мъж е прескочил през оградата, за да се сбие с възрастна мъжка гигантска панда. Младежът е искал да се изфука пред придружаващите го приятели.

Инцидент е записан на видеокамера. Във видеото се вижда как човекът се приближава към задрямалата панда Мей Линг и започва да я дразни. Мечката обаче не се дава лесно и веднага отвръща на провокацията - нападателят се оказва бързо на земята, притиснат от 120-килограмовия звяр.

Според служителите на зоологическата градина нито човекът, нито животното не са ранени в схватката. Единствената забелязана щета са скъсаните панталони на нападателя. За последния не се съобщава дали е наказан за проникването в клетката.

Гигантските панди са едни от най-застрашените видове в света и са изключително трудни за размножаване в плен. Според Световния фонд за дивата природа (WWF), в природата, има само малко над 1500 панди. Те обитават главно планинските гори в Китай, където има много бамбук – основната им храна - главно в три китайски провинции - Съчуан, Гансу и Юнан. Китайското правителство изпълнява специална програма за запазване на тези изчезващи животни, която дава резултати . Броят на живеещите в дивата природа панди в Китай се е повишил през последните 10 години.

Извън Китай, живеят в плен, само на 30 места - в Австрия, Австралия, Испания, САЩ, Тайланд, Япония и Тайван.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12016

2

Antares48

01.11 2016 в 09:00

Тоя бил голяма будала бе :)