02 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Приеха в университет японски изкуствен интелект

Умният софтуер е преминал стандартния изпит за влизане в университетите в страната с резултат, по-добър от средния

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 19 ноември 2015 в 10:31 57672
Снимка: National Institute of Informatics

Изкуственият интелект днес е обект на все повече дискусии, свързани с опасенията, че може да доведе до закриването на хиляди работни места и дори някой ден да завладее човечеството. Едва ли обаче мнозина са се притеснявали, че той би могъл … да ги измести в класирането при кандидатстване в университет.

Макар и в кръга на шегата, това вече е възможно, след като изкуственият интелект Todai Robot успя да премине стандартния изпит за влизане в университет в Япония с резултат, по-добър от средния и по този начин „си осигури“ правото да учи в повечето висши учебни заведения в Страната на изгряващото слънце.

„Умният“ софтуер е създаден от изследователски екип от Националния Институт по Информатика в Токио, който още през 2011 г. стартира проекта „Може ли робот да влезе в Университета в Токио?“. Като продължение на този проект е разработен и настоящият изкуствен интелект.

С резултат от 53.8% във входящия тест, който включва математика, физика, английски език и история, Todai се е справил значително по-добре от много хора. Общият резултат на теста през тази година е 43.8 процента. Макар и резултатът да не позволява на интелигентния софтуер да влезе в Токийския университет, той го доближава с още една крачка към тази цел.

По-любопитното според мнозина е, че всъщност той е постигнал най-добрите си резултати на въпросите по история и по математика, което екипът отдава на тяхната технология за обработка на езика. По физика обаче Todai не се е представил толкова добре. Плановете на екипа са да подобри изкуствения интелект до степен, той да бъде приет в Университета в Токио през 2021 година.


поп Дръвчо 19.11 2015 в 15:31 2
+ 8
- 1
С този резултат остава да го научим да преписва и да дава подкупи и можем да го записваме в УНСС. Или в библиотекарския.

Иначе е рано за тревоги (освен че още не знаем и за какво ТОЧНО да се тревожим)
Арх. 19.11 2015 в 12:00 1
+ 4
- 7
Ужас!!! Това вече е притеснителна новина... Скоро на земята човекът ще се окаже съвсем излишна единица... Както и цялата остана флора и фауна.

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.