Русия иска да построи петзвезден луксозен хотел на Международната космическа станция

НаукаOFFNews Последна промяна на 28 декември 2017 в 00:11 3895 0

Кредит RussianSpaceWeb.com

МКС.

Русия има намерение да посреща космически туристи в Международната космическа станция (МКС) от 2022 година, съобщи Popular Mechanics.

Руската космическа агенция, Роскосмос, в момента разглежда плановете си за петзвезден хотел на борда на космическата станция.

"Луксозният орбитален пакет" ще включва четири самостоятелни кабини, с размер два кубически метра всяка, с лични илюминатори, за да могат туристите да гледат Земята отвисоко.

Но престоят няма да е евтин. Туристите ще трябва да платят 40 милиона долара на човек за едно двуседмично посещение. Едномесечната визита ще струва още 20 милиона.

Луксозният хотел ще включва дневна зона с гигантски 16-инчов прозорец, както и две "хигиени и медицински" станции. Ще има уреди за упражнения и дори Wi-Fi.

Освен че ще се наслаждават на гледките на Земята от 350 км, туристите ще имат възможност да вземат участие в космически разходки.

Местообитанието ще представлява модул с тегло 20 тона и 15,5 метра дължина и ще осигури 92 кубични метра пространство под налягане.

Изображение на научния и захранващ модул NEM-1. Външната структура на туристическия модул ще прилича на научния и захранващ модул, NEM-1, който Русия в момента изгражда на Международната космическа станция.

Според предвижданията хотелът се очаква да струва между 16.4 милиарда и 26.2 милиарда рубли (280 милиона и 448 милиона долара).

Роскосмос съобщи, че проектът ще бъде финансиран от частни и публични инвестиции.

Главният изпълнител РКК Energia иска да намери най-малко 12 пътника, които биха се съгласили да дадат предварително около 4 милиона долара

Този план залага на нарастващия брой на мултимилионери по целия свят. Според някои оценки до 2021 г. ще има повече от 43000 души в световен мащаб, чието лично богатство ще надхвърля 30 милиона долара. Това означава, че ако само 36 души от тях (или 0,33% от цялата група) решат да посетят космическия хотела, модулът ще бъде на печалба.

Въпреки тези научнофантастични амбиции, авторите на предложението признават, че има няколко сериозни проблема. Основният потенциален препъникамък е техническите трудности, свързани с изграждането на новия модул, дори и ако инженерите могат да се възползват от съществуващите планове и някои налични резервни части. През последните две десетилетия въпреки усилията рестартът на монтажа на руската част на МКС хронично изостават от графика.

В момента стартирането на модула NEM-1 е планирано за 2021 г. В същото време "пенсионирането" на МКС се очертава през 2028 г.

РКК Energia планира поне пет години за изграждане на туристическия модул, което означава, че ако работата започне веднага, станцията ще е готова през 2022 г.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !