03 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Софийски фестивал на науката: Защо умни хора вярват в глупости?

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 април 2018 в 00:00 72711
Снимка: © Science Museum, London; Image from Wellcome Collection

През месец май София отново ще се превърне в столица на науката. Осмото издание на Софийския фестивал на науката ще се проведе от 10 до 13 май в София Тех Парк, а програмата е по-голяма от всякога. През 2018 година фестивалът предлага над 100 събития с участието на над 80 вдъхновяващи учени от 17 държави.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

3 май 2018, неделя, 18:00 до 19:00, зала Космос, вход с билети

Защо умни хора вярват в глупости?

Защо интелигентни хора се подвеждат по глупави идеи? Как е възможно умните да вярват в абсурдни неща? Причините са толкова много, че глупостта ни се струва като нормално човешко поведение. Колко рационални сме и колко много са приумиците, в които вярваме?

Заровени в причините за човешката ирационалност, ще научим повече за себе си, а и за околните. Ще изследваме нелепите убеждения с гръцкия химик д-р Спирос Кицинелис, който е опитен комуникатор на науката по телевизията, радиото и пред публиката на семинари и научни фестивали. Той е също първият гръцки учен, спечелил конкурса за комуникация на науката “Лаборатория за слава FameLab”.

На английски език с превод на български.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.


+ 0
- 0
Вярването затова е вярване, за да няма нужда от обосновка или смисъл. Можеш да си вярваш във всичко.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.