Видео: Ураганът Дориан преминава през космическия център Кейп Канаверал

Космическият център Кенеди ще отвори отново петък

Ваня Милева Последна промяна на 05 септември 2019 в 13:22 5466 0

Ураганът Дориан премина през нощта на около 130 км от Кейп Канаверал.

Според говорител на космическия център Кенеди, бурята е връхлетяла с максимални пориви на вятъра със скорост 115 км/ч на ниво на 15 м на стартовите площадки откъм страната на океана в комплекса 39 и 100 км/ч при съоръжението за кацане на совалки северозападно от сградата за сглобяване на ракети (VAB).

За 24 часа бяха регистрирани валежи от 50 мм/м2.

Сайтът SpaceFlightNow предоставя картина на живо от космическия център във Флорида.

Космическият център Кенеди на НАСА показа в тутър видео от преминаването на урагана Дориан с ветрове от 100 км/ч и много и дъжд, които се разпръскват през паркинга на центъра за контрол на полетите в 3 часа сутринта местно време.

Очаква се длъжностните лица да обявят космодрума за "безопасен за метеорологичните условия" в 13:00 EDT (20:00 българско време). След пълна проверка на щетите, планирана за четвъртък, космическият център предварително е обявил, че ще отвори в петък.

През уикенда, когато ураганът Дориан бавно си проправяше път към източния бряг на Флорида, НАСА обяви статус HURCON IV, което означаваше, че всички съоръжения трябва да бъдат подготвени за буря със скорост на вятъра над 120 км/ч и която трае три дни. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !