05 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Истината за тайнствената "пирамида" в Антарктика (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 29 ноември 2016 в 10:19 214491
Новооткритата пирамида в Антарктика. Снимка: Google Earth

Последната нова теория на конспирацията е откритата, благодарение на Google Earth, пирамида в Антарктика. Всъщност това е обикновена планина, разказва IFLScience.

"Специалистите" по теории на конспирацията просто преоткриха една известна повече от век "пирамида" близо до Южния полюс.

При това не са единодушни - версите им варират от артефакт от древна цивилизация (вероятно Атлантида), през тайна нацистка база до поредното съоръжение на извънземните.

Тази "пирамида" (или планина) е била открита от британска антарктическа експедиция, проведена 1910-1913. Те я наричат "Пирамидата" и това наименование използват във всеки доклад за геоложки проучвания на района.

Геолозите едва ли са предполагали, че след 100 години теоретиците на конспирацията ще приемат това име буквално.

Може да я разгледате и вие на координати 79°58'39.25″S 81°57'32.21″W . И без съмнение, това е планина.

"Структурите с пирамидална форма са разположени в планината Елсуърт, която е област с размер над 400 км, така че не е изненада, че има скалисти върхове показващи се над леда. Върховете са определено от скала и е съвпадение, че точно този връх има такава форма", - заяви д-р Мич Дарси (Mitch Darcy), геолог от Немския Център за геоложки изследване в Потсдам.

"Това не е сложна форма, така че не е изключителен случай. По дефиниция това е нунатак, тоест просто скалист връх, стърчащ над ледник или леден щит. Това, че има формата на пирамида, не го прави продукт на човешката дейност".

Тези стръмни, пирамидални страни са резултат от работата на стотици милиони години ерозия.

Върховете с пирамидална форма не са много редки: Матерхорн в Алпите и планината Буландстиндур в Исландия са едни от най-известните примери.


+ 11
- 2
Хората се страхуват от облаци, наричайки ги "кемтрейлс", така че не съм въобще изненадан, че много са се уплашили от една планина.
 
Още от : Скептик
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.