Жените отвръщат на удара с подигравки в Twitter на обидното изказване на сър Тим Хънт

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 юни 2015 в 10:22 7452 2

Даниел Шпитцер в толкова "съблазнителното" си лабораторно облекло.

С хаштага #DistractinglySexy жените, които работят в областта на биологията, археология, компютърните науки, химията и геологията показват как изглеждат на работните си места и колко са "разсейващи" за мъжете учени.

Акцията последва след забележката, направена от видния нобелов лауреат по време на Световната конференция на научните журналисти в Южна Корея на 9 юни, в която той казва: "Позволете ми да ви разкажа за неприятностите си с момичетата ... три неща може да се случат в лабораторията ... Ти ще се влюбиш в тях, те се влюбят в теб и когато ги критикуват, плачат".

Сър Хънт оттогава подаде оставка като преподавател в University College London и се извини в предаване на ВВС: "Аз просто исках да бъда честен".

Десетки учени вече са публикували свои снимки в мрежата в лабораторни престилки, очила и в по-екзотични ситуации - като изследващи изпражнения, бъркащи в ректуми, за да се подиграят на идеята, че са "изкусителни" за колегите си мъже, раздазва Independent.

Даниел Шпитцер (Danielle Spitzer), от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил ( UNC ), която се занимава с биология и е ангажирана с проблемите на равенството на жените, публикува своя снимка с бяло лабораторно облекло, изцяло покрита от главата до петите.

Тя пише: "Наистина е трудно да се работи в лаборатория с жени, защото аз съм твърде разсейваща за мъжете учени #distractinglysexy".

Люси дьо Бошан (Lucie de Beauchamp), инженер, работещ в областта на биотехнологиите, също показа своя снимка по време на работа в лабораторна престилка и латексови ръкавици. Тя пише в Туитър: "Все още #distractinglysexy (разсейващо секси) след цял ден работа над клетъчни култури. Дори не плача този път, толкова съм горда!"

Ван Тронг (Van Q. Truong) споделя "Как моите колеги мъже да публикуват нещо, когато се появявам облечена така разголено?"

Чери Люис (Ceri Lewis), морски биолог, изследващ промените в климата: "Как да работят нашите колеги мъже, когато изгледаме толкова горещи..."

Michelle Nijhuis: "Търсенето на гнездата на кайрите е разсейващо секси (#distractinglysexy)".

Ванеса Адамс: "Тук съм дълбоко до рамото в кравешкия ректум, толкова е съблазняващо!"

Вирусологът Elisabetta: "Плаках, когато пациенти с ебола умираха или когато имаха подобрение. Имам чувства ..."

Цели женски научни колективи публикуват снимки в разсейващо облекло:

Някои мъже също се включиха в акцията с важни промени на работното място.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.06 2015 в 13:24

То не е само външния вид, но все пак не са особено разсейващи... :D

12.06 2015 в 15:11

Мъжете не се влюбват само във външния вид за жените, но изглежда тези високообразовани феминистки не го разбират и не смятат, че са нещо повече от "сексуален обект"...