3D принтерите са достъпни за всекидневна употреба

ОFFNews Последна промяна на 08 януари 2015 в 09:51 11310 0

На наскоро завършилата технологична изложба CES-2015 в Лас Вегас са представяни 3D принтери, достъпни за обикновените потребители на цени, съизмерими с цените на новите Xbox One или Playstation 4.

Производството на 3D принтери се превърна в една от най-бързо развиващите технологии през 21 век. Практически един обект се появява от нищото, като генерира последователни слоеве материал, за да се създаде триизмерен продукт.

Повечето 3D принтери се използват за изграждане на прототипи за медицинската, авиационната, инженерната и автомобилната промишленост, но с напредването на цифровата технологияят, тези машини стават все по-компактни  с достъпна цена за съвременния потребител. 

Има толкова много причини, заради които да поискате да си купите такъв принтер. Може с минимални средста (напр. 3000$) да създадавате свои собствени продукти у дома и за пазара. Малко програмиране или работа с програми за 3D моделиране, известно количество опити и може да направите невероятни продукти.

С 3D принтер ще имате възможност да направите например нещо подобно на тази удивителна сложна, подвижна, 3D-отпечатана рокля.

Тази рокля се състои от 3212 панела, свързани с 4709 панти, отпечатани на един път само с една програма на Javascript. Невероятно, нали?

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !