30 ноември 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

"Комерсант": Русия ще осъществи телепортация до 2035 г.

За целта правителството отпуска 10 млрд. рубли

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 22 юни 2016 в 12:35 253577
Снимка: developmentandopinions.blogspot.com

Футуристична технология, с която да се осъществява телепортация до 2035 г., разработват руските власти. За целта правителството ще отпусне 10 млрд. рубли, пише днес престижното руско бизнес издание „Комерсант“.

Учените ще се заемат с преместване на материя в пространството, създаването на руски език за програмиране, връзки на основата на инфраструктура за квантови комуникации и нов оператор за безпилотни системи.

Като начало, от 2018 г. до 2025 г., ще бъдат създавани мобилни мрежи от пето поколение, създаването на единна мрежа от центрове за защита от киберзаплахи, проекти за внедряването на руска интелигентна система за управление на градската индустрия, руска операционна система за киберфизични системи и автономен транспорт и "отечествен компилируем език за безопасно и ефективно паралелно програмиране".

Между 2025 г. и 2035 г. Русия вече ще използва неврологичен интерфейс, квантови изчисления, телепортация и "природоподобни" явления за пренос на данни.

Проектът за развитие на приложима технология за телепортиране е част от "Националната технологична инициатива", създадена от Агенцията за стратегически инициативи (АСИ) по препоръка на президента Владимир Путин.

По думите на Александър Галицкий, основател на Almaz Capital Partners, телепортацията вече не звучи като научна фантастика, а като факт.

Пример за това дават учените от Станфордския университет, които наскоро проведоха успешен експеримент за пренос на молекули на близки разстояния.


+ 1
- 6
Оффф... още нацистите осъществяват телепортацията. А руснаците успяват да я разработят малко след американците (които я получават наготово) през 50-те години. Големи простотии в тия "научно-новинарски" сайтове.
+ 22
- 6
"руска интелигентна система за управление на градската индустрия"
...
В Северна Азия не се забелязва индустрия (нито градска, нито междуградска), но щяло да има система за управлението ѝ. Хем интелигентна, хем руска.
+ 19
- 2
Да, плановете за телепортация изглеждат смешни, ама и вие сте натракали големи глупости в превода.

"По думите на Александър Галицкий, основател на Almaz Capital Partners, телепортацията вече не звучи като научна фантастика, а като факт."

Всъщност в оригиналната статия Галицкий казва точно обратното: "Що се отнася до телепортацията - да, днес това изглежда фантастично."

И за 10-те милиарда се лъжете. Дават ги за съвсем друго - за изграждане на обща система за киберзащита и то не изцяло а само за следващите две години. И държавата не ги дава всичките, а около 7 млрд, останалите се надяват да вземат от частни инвеститори.

И накрая има още нещо, което показва, че не са съвсем изкукали. Източник близък до президентската администрация е заявил, че в дългосрочните пътни карти може да пишеш каквото си искаш - след години с реализацията ще се занимават съвсем други хора.

Така че, като се смеете на путиновите медийни манипулации не забравяйте, че и вие не сте много по-различни!
vmv
Рейтинг : 12427
22.06 2016 в 17:09 4
+ 27
- 5
Това, на картинката, трябва да е телепорт-станция:
"Путинская"
+ 27
- 0
БАН не са излизали с такова твърдение.

Един конкретен неадекватен човек, свързан с БАН, се беше изцепил така. Това доведе до една рядко смешна вътрешна забрана в БАН.
+ 25
- 3
Мисля че БАН ги изпревари, като обяви през 2009-та година, че до 10 години ще осъществят контакт с извънземни. Още малко остана. Най якото на тия големи планове, за след 15-20г, в името на взимането на голямо финансиране днес, е че хората дето ще отпускат парите днес, няма да са живи или на власт тогава, когато ще е времето за да видят резултатите :)
+ 51
- 4
Там кога разрешиха твърдите наркотици?

Или по стар македонски почин се спуска директива да се изобрети нещо или да се направи научно откритие?
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.