29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Купувачите на нов робот подписват договор, че няма да правят секс с него

Pepper е антропоморфна машина, създадена да бъде „приятел“ на човека

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 септември 2015 в 17:21 56501
Снимка: Aldebaran

По всичко личи, че темата за сексуалните взаимоотношения между хора и роботи вече излиза от научната фантастика и навлиза в ежедневието ни. Поне ако съдим по договора, който трябва да подпише всеки клиент, желаещ да закупи новия робот Pepper. В контракта е записано черно на бяло, че е забранено използването на робота за сексуални актове.

Pepper представлява симпатичен антропоморфен робот, който е създаден специално с цел да бъде „приятел“ на хората, да им прави компания, както и да се държи съобразно тяхното емоционално състояние. Именно с това той се отличава от много други домашни роботи, създадени през последните години.

Машината е разработена от японския телекомуникационен гигант SoftBank, в партньорство с френската компания за роботи Aldebaran SAS. Тя е пусната на пазара през юни на цена от 1800 щ. долара и още през първите 60 секунди след старта на продажбите са продадени всички налични бройки.

Странната клауза, забраняваща на собствениците на робота да правят секс с него, идва броени дни след като редица експерти в сферата на роботиката започнаха кампания за забрана на роботите за сексуални цели. По всичко личи, че дебатът по темата тепърва ще се разгаря, още повече след като някои компании за секс – кукли вече планират разработката на собствени роботи за предоставяне на удоволствие.


поп Дръвчо 23.09 2015 в 23:56 1
+ 3
- 1
Извън закачката на тема секс практиката е лоша. Собствеността затова е собственост, за да се разпореждаш с нея както намериш за добре - иначе всъщност не си собственик а спонсор на производителя.

Отделна е темата че сексът е разтегливо понятие и ако в тесния си смисъл е по определение невъзможен с машина, то в широкия смисъл всичко е секс. Така че клаузата за секса е от вида що си с шапка.
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.