Nissan превръща старите батерии на електромобили в улично осветление (видео)

НаукаOFFNews Последна промяна на 25 март 2018 в 08:46 30091 0

Автомобилната компания Nissan реши да помогне на пострадалия от цунами японски град Намие, като инсталира улични лампи, използващи стари акумулатори.

Един от най-скъпите и важни компоненти на електромобила е акумулаторът - без него не може да стигне никъде. Но с течение на времето, акумулаторите се износват и трябва да се сменят на няколко години. Остава проблемът - какво да правим със старите акумулатори?

Моделът LEAF на Nissan е един от най-старите електрически автомобили и сега почти всички батерии, произведени за първите партиди, трябва да бъдат заменени. Но фактът, че батериите вече не могат да се използват в автомобилите, изобщо не означава, че са абсолютно безполезни

Nissan и нейната дъщерна компания 4R Energy Corporation си сътрудничат с японския град Намие, който сериозно бе пострадал през 2011 г.  от земетресения и цунами. За да помогне на града Nissan разработва фотосоларни лампи, базирани на използвани батерии на електромобили. В рамките на проекта "The Reborn Light" Nissan планира да стартира програма за утилизация на употребявани батерии, така че те да служат на хората възможно най-дълго време.



Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !