Ново "умно" колело има 4GB оперативна памет, вградена навигация и светлини (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 26 април 2016 в 13:00 17724 0

Иновативен велосипед, разработван от китайската компания "LeEco", има вградена навигация, музикален плейър, сензори за сърдечния ритъм и още много екстри.

Колелото, за което съобщава онлайн-изданието The Verge, е наречено "Le Syvrac" и, въпреки че вече е пуснато в продажба в Китай, може да се разглежда като универсална концепция за бъдещето на велосипедите.

В средата на кормилото на колелото има вграден напълно функционален смартфон, който предоставя възможност за навигация, слушане на музика и дори провеждане на разговори в движение. Колелото има и вградени мигачи, фар, задна светлина и клаксон.

Разбира се, не са забравени и сензорите, които отчитат колко калории сме изгорили по време на каране и какъв е сърдечният ни ритъм.

"Le Syvrac" е оборудван и със специална система за защита, която блокира и заключва колелото, когато е включена "ръчната спирачка", и освен това предоставя възможност за GPS-проследяване на велосипеда, ако все пак бъде откраднат.

Самата батерия за захранване на всички "умни" функции на колелото е вградена в рамката, като зареждането й е възможно както чрез зарядно, така и чрез динамо в движение. Дори и токът на колелото да свърши в движение, то няма да блокира, просто екстрите му ще спрат да работят.

Най-евтиният модел на "Le Syvrac" струва $800, а най-скъпият (с изцяло карбонова рамка) - до $6 000.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !