Пентагонът работи по нов самолет, който ще излита и каца вертикално (видео)

Наука OFFNews Последна промяна на 07 март 2016 в 09:50 3828 0

Правителствената агенция към Министерството на отбраната на САЩ "DARPA" представи проект на самолет, който ще може да излита и каца вертикално.

По този начин агенцията достига втора фаза по изпълнението на договора си с американската компания за авиоизследвания "Aurora Flight Sciences", която в случая се явява подизпълнител на "DARPA".

Според концепцията бъдещият самолет ще е с двигател с 4000 конски сили. Двигателят ще генерира 3 мегаватчаса електричество, за да захрани 24 затворени перки (ductless fans). Завършеният летателен апарат ще може да излита под напълно прав ъгъл (90°) и да преминава от режим на издигане в режим на летене съвсем плавно.

За да спечели договор с правителствената агенция, "Aurora Flight Sciences" трябваше да представи концепция, която задоволява строгите изисквания на "DARPA". Сред тях бяха и тези летателният апарат да развива максимална скорост от 555 до 740 км/ч, както и да може да пренася товар с тежест до 40% от собственото си тегло.

Концептуалното летателно средство, известно като "X-Plane", трябва да предложи по-добра производителност от съществуващия "Bell Boeing V-22 Osprey", въпреки че двата използват един и същ двигател.

Източник: Iflscience.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !