Преносим дисплей за очила ни дава изглед в стил „терминатор“

Устройството може да бъде свързвано с телефони, таблети, дрони и други дигитални джаджи

Александър Александров Последна промяна на 30 ноември 2016 в 10:00 2996 0

Vufine+ е миниатюрен дисплей, който се прикрепя към всякакви видове очила и пренася направо върху дясното ни око картината от различни дигитални услуги. Това ни позволява да гледаме видеоклипове, географски карти или разнообразна друга информация в движение, направо върху очилата ни.

Ако и вие се сетихте първо за дигиталния изглед през погледа на терминатора от едноименната холивудска продукция, не сте единствените. За разлика от него обаче vufine+ ни дава много по-богато разнообразие от възможности, включващо всевъзможни новинарски сайтове, инструкции, информация за времето и др.

Устройството може да се свърже с всевъзможни дигитални джаджи, включително смартфон, таблет, камера или летящ дрон, позволявайки ни да гледаме в реално време предаваната от него картина.

Моделът е подобрена версия на предходния vufine, който също представлява дисплей за очила, но с далеч по-малко възможности. В момента vufine+ набира средства с кампания в crowdfunding портала Kickstarter. До сега 873 дарители са събрали общо 166 238 щ. долара, а първоначалната цел е била 100 000 щ. долара. До края на кампанията остават четири дни.

Предимствата на преносимия дисплей са много. Той позволява да достъпваме полезна информация, без да ангажираме ръцете си, което го прави много подходящ за велосипедисти и спортисти, както и за работници на строежи или в различни други сфери. Освен това устройството може да ни дава своевременна информация за променящи се процеси – опция, която вероятно би била високо оценена от полицаи и други представители на силови професии.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !