07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Принтирайте си собствена кола във фабриките на тази фирма (видео)

Компанията Local Motors вече има три микро – фабрики за автомобили по поръчка

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 27 март 2016 в 10:55 56061

Първо големият проблем на автомобилната индустрия беше Tesla Motors на Илон Мъск с нейните високоскоростни електрически автомобили, после – Google с автономните й коли. И двете обаче могат да се окажат остарели тенденции в сравнение с най-новия „писък“ на автомобилната мода – 3D принтираните коли.

Запознайте се със стартиращата фирма Local Motors, която планира да позволи на всеки желаещ да си 3D принтира собствено возило в някоя от нейните фабрики. За момент те са три, като най-новата отвори неотдавна врати в щата Тенеси, САЩ, а предстои създаването на четвърта – в Берлин, Германия.

Всъщност „фабрики“ в случая не е най-точната дума. По-скоро става въпрос за помещения с големи и комплексни 3D принтери, в които ще се създават превозни средства по желание на клиента. Нещо повече – потребителите ще могат дори да използват креативността си и сами да измислят много елементи от дизайна на своя бъдещ автомобил.

Догодина компанията планира да създаде първата в света изцяло дигитално създадена и 3D принтирана кола, която се очаква да се предлага за 53 000 щ. долара. Тя ще се нарича LM3D Swim и ще бъде изработена чрез технологията DDM (Direct Digital Manufacturing – директно дигитално производство) – форма на 3D принтиране, при която се използва направо CAD файл.

Още по-интересно е, че Local Motors възнамерява в по-далечно бъдеще да превърне своите фабрики в платформа, използвана от хиляди независими екипи, които да предлагат своите дизайни през нея. По всичко личи, че предстоят доста интересни времена за автомобилната индустрия.Рейтинг :
28.03 2016 в 12:08 1
+ 1
- 1
И като се хакнеш някъде и се размаже принта...
 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.