Samsung стартира услугата си за мобилни разплащания

Samsung Pay ще заработи от 20 август в Южна Корея и от 28 август в САЩ

Александър Александров Последна промяна на 19 август 2015 в 04:27 1388 0

Кредит Александър Александров

Корейският производител на електроника Samsung Electronics съобщи, че след броени дни ще започне да предлага на пазара своето приложение за мобилни разплащания Samsung Pay. Първоначално то ще заработи на 20 август в Южна Корея и на 28 август в САЩ, а в близко бъдеще ще бъде достъпно и във Великобритания, Испания и Китай.

Samsung Pay представлява апликация за смартфони, която позволява лесно извършване на покупки почти навсякъде, където се приемат карти. За да правят плащания с него, потребителите трябва само да прокарат картата си през четец, да сканират своя пръстов отпечатък и да платят. Използвайки токанизация, Samsung KNOX и пръстови отпечатъци за идентифициране, приложението осигурява безопасно плащане, защитено от измами. То поддържа технологиите Magnetic Secure Transmission (MST) и Near Field Communication (NFC) и работи с повечето съществуващи POS (Point of Sales) терминали.

Припомняме, че услугата беше анонсирана за първи път през март на Световния мобилен конгрес в Барселона, за което тогава ви информира кореспондентът ни на форума. Датите за стартиране на Samsung Pay пък бяха обявени на събитие на корейската компания в Ню Йорк, на което бяха представени и новите й устройства Galaxy S6 edge+ и Galaxy Note5. Приложението Samsung Pay ще бъде предварително инсталирано на двете устройства с безплатна обновена версия на софтуера.

„Бъдещето на плащането чрез мобилни устройства вече е тук“ – заяви Ин Йонг Рий, вицепрезидент на Samsung Electronics и глобален ръководител на Samsung Pay – „Партнираме си с всякакви картови мрежи и свързани компании и Samsung Pay ще бъде сред първите, които подкрепят безконтактното плащане за карти, брандирани за конкретен магазин. Списъкът ни с партньори само ще се увеличава.“

Samsung възнамерява да си сътрудничи с платежни мрежи като American Express, Discover, MasterCard и Visa, големи банки, сред които Bank of America, Chase, U.S. Bank и множество други партньори. „Развиващите се технологии оказват влияние на начина, по който нашите близо 18 милиона активни потребители на мобилни услуги плащат за всекидневни стоки и това ни фокусира върху търсенето на нови решения, с които да опростим техния финансов живот“ – посочи Мишел Мур, ръководител на цифрово банкиране в Bank of America – „Samsung Pay е един чудесен пример за този ангажимент, позволявайки на клиентите да използват повече своите мобилни устройства и да управляват финансите си когато, където и както поискат.“

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !