Тунелната машина на Илън Мъск за Hyperloop вече работи

Наука ОFFNews Последна промяна на 09 февруари 2017 в 11:40 8704 0

Кредит Elon Musk/Twitter

Илън Мъск, шефът на компаниите Tesla Motors и SpaceX, се зае с нов мегапроект, наречен Boring Company.

През януари миналата година той представи новата си идея на конкурса Hyperloop Pod, който ще улесни движението по пътищата с помощта на тунели, съобщава публикация на изданието Futurism.

След близо една година Мъск спомена, че строителството на тунела може да започне в Лос Анджелис в края на февруари.

Той вече изпълни обещанието си - неговата пробиваща машина започна работа по тунела, който вече бе част от демонстрация та на конкурса Hyperloop Pod миналия уикенд - конкурс, в който след 6-те финалиста бе и отбор с българско участие.

Засега машината прокопа само обикновена дупка, но екипът планира евентуално да изгради пълноценен тунел.

Мъск все още не е описал как точно ще работи тунелът, но теоретично транспортът на бъдещето Hyperloop може да работи над и под земята.

Машината на Мъск за  пробиване на тунели работи 10 пъти по-бързо от обикновените тунелни машини. Това ще направи подземните преходи по-популярни.

Тунелите биха могли да станат решение за интензивния трафик, особено в градовете, те също могат да бъдат и потенциален начин да се докарат превозните средства директно в сградите.

Новият проект Boring Company кореспондира с мисията на Tesla за облекчаване на трафика, което от своя страна ще намали разхода на гориво и емисиите. Той също така се вписва и с милията на SpaceX, която планира да създаде селище на Марс. 

Пробивната машина ще се използва и за проверка на конструкцията на евентуален тунел на Червената планета, който ще стане подземно жилище, което ще предпазва хората от екстремния студ, ниско налягане и висока радиация.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !