Кои наши черти ни правят уникални

Йоанна Димитрова Последна промяна на 15 януари 2017 в 10:00 12717 0

Кредит cnn

На пръв поглед повечето еднояйчни близнаци изглеждат идентично. Има един и същи цвят коса, еднакви очи, еднакви усмивки и какво ли още не. Почти всеки ги бърка и е много трудно да се научим да ги разпознаваме.

И все пак, въпреки техните прилики, определени неща ги правят различни едни от други. ВВС разказва за 7 на брой:

Ушите

За повечето от нас, ушите са просто хрущялни придатъци, които стърчат от двете страни на главите ни. Те често са твърде малки, твърде големи или твърде странни.

Но може би е време да им се отдаде малко повече уважение. Комплексните бразди, образувани от хрущяла на нашите външни уши, са изключително уникални. Никой друг няма такива, каквито имаме ние.

Ароматът на тялото ни

Независимо дали ни харесва или не, нашето тяло мирише. Парфюмите, дезодорантите и други аромати, които използваме миришат различно на всеки, заради естествената миризма на тялото ни.

Проучвания са установили, че тялото отделя 44 съединения, които се изпаряват, за да образуват "топлинен кръг", което ни заобикаля и който е уникален за всеки.

Походката ни

Идеята за идентифициране на хората по начина, по който се движат, е развивана в продължение на десетилетия и се е превърнала в популярен начин за идентифициране в службите за сигурност.

Поставянето на един крак пред друг може да изглежда като прост акт, но начинът, по който всеки от нас "отскача" от земята е неповторим.

Гърбът ни

Според изследователи в Япония, всеки човек е различим, заради спецификата на неговия гръб.

Те са разработили чувствителни на натиск подложки, които се монтират в седалката на колата или на стола. Общо 360 сензора отчитат контурите на гърба на човека, когато той е седнал и посочват особеностите в натиска върху седалката. Всеки има различен гръб, който е уникален.

Черепът ни

Поставете пръсти в ушите си и да ги дръжте там, докато се облягате на лактите си.

Най-вероятно ще чуете леко бръмчене, шум, който чувате чрез ръцете си и идва от звуците около вас и който ще изчезне, когато вдигнете лактите си във въздуха. Това, което току-що сте чули е черепът ви, който прехвърля звуковите вибрации от заобикалящата ви среда директно към вътрешното ухо.

Костта е забележително добър проводник на звука. Но размерът на черепа и меките тъкани около него, както и кухините, които съдържа, определят начина, по който той вибрира. Заради тези специфики е възможно да се установи самоличността ви с 97% точност.

Ноктите ни

Както възглавничките на пръстите ни са уникални и чрез тях идентифицират всеки от нас, така и повърхността на нашите нокти притежава серия от издатъци и контури, които са специфични. Най-неповторимата част на нокътя е съставена от полупрозрачен кератин.

Порите на носа ни

Пръснати като семенца на ягода нашите пори са враг на козметиците навсякъде по света заради тяхната склонност да събират мръсотия и да се запушват.

Но независимо от това дали имаме безупречна кожа на супермодел или лице, което е изключително замърсено, то порите помагат да се отличим от другите. Изследователи от Китай и Япония са установили, че разпределението на порите на носа е индивидуално за всеки човек на света.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !