Компютър, който може да носите на ръката си

Наука ОFFNews Последна промяна на 04 февруари 2015 в 10:06 2893 0

HIRIS (Human Interactive Reliable Integrated System), според разработчиците си, е един от най-иновативните и стилни преносими компютри на планетата. HIRIS ще помогне да задоволите всички своите непосредствени нужди. Устройството е разработено в Италия и в момента е разгара на компания за набиране на средства в Indiegogo за стартирането на "умното" устройство в производство.

Възможности на HIRIS

Устройството помага на хората да разберат по-добре собственото си тяло. Системата анализира движението на един човек в реално време и в три измерения. Благодарение на бързото разширяване на каталога на приложения, HIRIS може да се персонализира, да се конфигурира в съответствие с нуждите на отделния човек.

Устройството се предлага в две версии: HIRIS Core и HIRIS Tracker.

Основни функции на HIRIS Core (основен модул или хъб)

  • Часовник: задачи за деня, таймер, будилник;
  • Жестове: използването на жестове за контрол на различни функции и приложения;
  • Geo: надморска височина, компас;
  • Социалния елемент: възможност за сравняване на резултатите Ви с тези на други потребители на системата;
  • Работа с Вашия смартфон: съобщения, уведомяване за повиквания, контрол на камерата на телефона;
  • Контрол на активността: крачки, калории, разстояние, качеството на съня, постигането на целите.


Разработчиците твърдят, че HIRIS е повече от просто смарт часовник, фитнес тракер и GPS. Всички функции са взаимно свързани и работят като едно цяло. В допълнение, HIRIS Core има защита от вода, така че устройството да може безопасно да се използва за тренировки, когато вали.

HIRIS Core получава данни самостоятелно или чрез модула HIRIS Tracker.

Основни функции на HIRIS Tracker

Апаратът разбира жестови команди и предава всички данни на смартфона или компютъра ви в реално време.

HIRIS Tracker може да се определи позицията на крайниците на потребителя, на спортните аксесоари (тенис ракета, сноуборд) за анализ на ефективността на тренировката. Според разработчиците, по време на тренировка, можете да използвате 1, 2, 3 или дори повече от тези устройства, за да се определи правилната позиция на тялото, както и правилния замах на ракетата, стойката върху сноуборда и други неща.

HIRIS Core и HIRIS Tracker могат да работят заедно или поотделно. Например, един тенисист може да използва своя Hiris Tracker върху ракетата си за да определи скоростта и хода на замаха, а след това да наблюдава тези данни на кое да е HIRIS Core в реално време.

Системата може да се използва за наблюдение на следните видове дейности:

Бягане

Физическа активност във фитнеса

Управление на интелигентни устройства у дома

Управление на дронове

В каталога на приложения за системата има много програми за най-различни дейности, вариращи от занимания във фитнес залата, управление процеса на играта или контрол на дрон.

Всички модули могат да взаимодействат помежду си, като вида на взаимодействие зависи от избора Ви. В допълнение, модулите могат да прехвърлят всички получени данни на смартфон или друго устройство.

HIRIS върви със следните видове аксесоари: гривна, еластична гривна, твърдо закрепване, MicroUSB кабел за данни, зарядно.

Колко струва?

Комплектът HIRIS Core и HIRIS Tracker при предварителна заявка са на стойност 264$ , а комплектът ще бъде на разположение през октомври 2015. Индивидуално HIRIS Core и HIRIS Tracker са 194$ и 94$ съответно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !