Windows 10 е на хоризонта - 3 причини да не бързаме с ъпдейта

Николаос Цитиридис Последна промяна на 28 юли 2015 в 15:09 10724 0

Тази вечер Windows 10 официално ще види бял свят след дългите месеци на тестове от страна на Microsoft и потребителите на компанията, които заявиха желание да пробват операционната система (ОС) преди всички.

Windows 10 ще бъде пуснат в 180 страни в света, включително и в България. За потребителите на Windows 7 и Windows 8, които са си купили предните ОС, ъпгрейдът ще е безплатен.

Въпреки предимно положителния шум, който създаде около себе си, не трябва да забравяме, че Windows 10 е продукт на Microsoft. Споменът за провала Vista е все още пресен и именно за това не трябва да избързваме още от ден едно да се радваме на 10-ката.

1. Несъвместим софтуер

Ъпгрейдът на ОС може да доведе до някои главоболия с използването на различен вид софтуер. Въпреки че много от програмите вече са универсални и могат да се ползват под всякаква ОС, то рискът при обновяване някоя често ползвана от вас програма да не работи е голям. За да сте сигурни, че всичко ще е наред, проверете в сайта на производителя на софтуера дали програмата работи под Windows 10.

2. Несъвместим хардуер

С обновяването до Windows 10 е възможно принтерът или скенерът ви да не бъдат разпознати от системата. Тук отново е препоръчително да посетите сайта на производителя на устройството, за да разберете ще работи ли то на новата ОС.

Най-голямо главоболие от новата система на Microsoft пък ще изпитат геймърите. Windows 10 повече няма да пита искаме ли ъпдейти или не, а направо ще ги инсталира. Това ще е проблем за любителите на видео игри, които ще срещнат проблем с драйвърите на Nvidia и AMD.

3. Бъгове

Въпреки че беше тествана месеци наред от милиони хора по света, възможно е с официалното пускане на Windows 10 да изскочат нови бъгове. Такъв е примерът с пропуска от страна на Microsoft, че гласовият им асистент Cortana хаби доста бързо батерията на лаптопа.

Ако някои от тези причини ви притесняват, то няма нужда да избързвате с ъпгрейда на операционната си система. Безплатното обновяване ще продължи и през 2016 г., когато вече ще има и повече яснота около добрата работа на новата ОС на Microsoft.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !