Windows 10 е вече факт. И ще бъде безплатен

Николаос Цитиридис Последна промяна на 21 януари 2015 в 11:26 5340 0

На официално събитие снощи Microsoft представи официално своята нова операционна система Windows 10. Тя ще може да работи с настолни компютри, таблети и смартфони. 

Една от изненадите, които разкри Microsfot за новата ОС е, че W10 ще бъде напълно безплатен за потребителите, които до сега са били с Windows 7, Windows 8 или Windows Phone. Дата за големия ъпгрейд обаче не бе съобщена на снощното събитие. 

Целта на безплатното обновяване е новата ОС да бъде приета и използвана от колкото се може повече потребители, нещо, с което Microsoft се провалиха напълно с Windows 8.

Microsoft пренесоха бъдещето на операционните системи на съвсем различно ниво. Вчера стана ясно, че Windows 10 ще бъде от типа "един за всички, всички за един", а именно - ще може да управлявате своето PC с Windows 10 през смартфона или таблета, както и обратното. Така ще можете да бъдете винаги "на линия" и да управлявате информацията, както на вас ви е удобно. 

Гласовият асистент от смартфоните на Microsoft Кортана също ще се пренесе на вашето PC. Най-големият конкурент на Сири от Apple ще знае за нас това, което ние му позволим, обещаха от Microsoft. 

Най-голям скок в бъдещето компанията на Сатя Надела направи с представянето на нов вид очила за виртуална реалност, които заради размера си повече приличат на шлем. 

За разлика от големия конкурент в областта в лицето на Google с техните Google Glass, шлемът на Microsoft добавя нов пласт в реалността с 3D изображения и холограми от ново поколение. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !