03 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Аржентина обяви война на бобрите (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 ноември 2016 в 11:00 114881

Аржентинското правителство официално обяви миналата седмица война на бобрите, които унищожават ценни гори в цялата страна. Освен това аржентинските власти сключиха със съседно Чили договор да унищожат в Патагония 100 000 бобъра, съобщи The Earth chronicles of life

Бобрите са докарани от моряци в аржентинска Патагония през 1946 година. Имали са намерение по този начин да разредят гори и да разнообразят дивеча за аржентинските ловци. Подобна необмислена операция със зайци причини екологична катастрофа в Австралия през 19 век. 

През 70-те години на потомците на десетината внесени в Аржентина бобъра напълниха реките на Патагония. В техните обичайни местообитания в Северна Америка, Европа и Азия числеността на бобрите се ограничава от многобройни хищници, но в чилийските и аржентинските гори те нямат врагове. Както признават аржентинските и чилийските еколози, ситуацията е излязла от контрол. 

Много южноамерикански видове дървета, за разлика от североамериканските и европейските, загиват след като бобрите изгризват кората им. Често това са 100 - 150-годишни дървета, които не дават нови издънки. Досега бобрите са унищожили гори с площ две територии на Буенос Айрес. Времето работи за тях - популацията расте, а бобрите продължават да проникват навътре в страната.

Борбата няма да е хуманна за разлика от австралийските природозащитниците, които се борят с нашествието на кенгурата, стреляйки по женските със контрацептиви.

Аржентинците планират масови убийства. Поправката на грешката от 1946-та ще отнеме между 10 до 15 години и ще струва живота на стотици хиляди зверчета.


+ 20
- 4
Еми човешката жестокост няма край. Бобрите нищо не са виновни, просто и те се борят за живот. Утре така някой ще реши, че са виновни за нещо негрите, циганите и евреите, и пак ще започнат да ги избиват. Omerzen sum.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.