Човек, който смята, че Земята е на 6000 години, може да е новият секретар на САЩ по образованието

Наука ОFFNews Последна промяна на 12 ноември 2016 в 14:06 24873 7

В момента Тръмп реди позициите на кабинета си, но вече изтече информация, че д-р Бен Карсън може да бъде новият секретар по образованието, съобщи IFLScience.

Има филм, направен за живота за Бен Карсън, който до голяма степен се фокусира около кариерата му на педиатричен неврохирург. Той е първият, който успешно разделя на две опасносраснали сиамски близнаци през 1987 г..

Но въпреки че е високо квалифициран медицински специалист, той е пламенен креационист, поддръжник на идеята за "Младата Земя". Да оставим настрана правото всеки да си има религиозни възгледи, но това е краен антинаучен възглед за Вселената, който се придържа мнението, че Земята е на възраст някъде между 6000 и 10 000 години и че еволюционната биология е по същество фокус.

Всъщност, той заяви, че всеки, който приема теорията на еволюцията ще има етични проблеми.

Този потенциален бъдещ секретар на образованието е човек, който почти сигурно ще се застъпи за преподаване на креационизма заедно науката в училищата в цяла Америка. 

Той също така не приема, че Големият взрив е стартирал Вселената. "Има разни самохвалковци - учени, които казват, че е имало някаква гигантска експлозия и всичко после се е подредило идеално,"  - заяви Карсън през 2012 г. пред тълпа евангелисти. Той чувствал, че е малко вероятно материята да се събере, за да образуват планети и хора, като завършва острата си реч с драматична спекулация. "Това, което ми казват е, че ако духат урагани през сметище достатъчно дълго, след милиарди и милиарди години, в крайна сметка, един от тези урагани, ще направи един Боинг 747 напълно зареден и готов за полет."

Това е един от многобройните опити на Карсън да използва жаргон, за да се покаже научно грамотен, но доказателствата категорично сочат, че не е.

Абсолютно прав сте, д-р Карсън

Бен Карсън е човек, който явно не се интересува от самообразованието си, но не и заинтересуван да го направи по-лесно достъпно за обществото. Той вече говори открито срещу безплатното образование в колежите.

Карсън веднъж заяви, че библейският герой Йосиф е построил Хеопсовата пирамида в Египет, за да се съхранява зърно в нея и е останал с впечатлението, че учените смятат, че извънземните са я построили. ( Може би е добра идея на следващата сбирка на "учените" по извънземните въпроси нашият професор Лъчезар Филипов да покани и него)

Ако на Карсън се даде този значим политически пост, той ще управлява Америка заедно с Майк Пенс, който твърди, че "пушенето не убива",  Тръмп ще състави най-антинаучния кабинет в съвременната американска история.

Точно така. Сега може да продължите с Facepalm.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12055

7

rrumito

20.11 2016 в 10:25

"Карсън е тесен специалист, който заради политическата си кариера се бърка навсякъде: икономика, външна политика, търговия, отбрана, история, екология и т.н... "

Колкото и да се опитва да се въздържи човек, направо ми се ПОВДИГА от тъпанари като коментиращия (№4)!
Хем некомпетентен, хем не може да се въздържи да не омаскари някого, на чийто малък пръст не може да се качи!
Е, Бен Карсън се отказа от политическа кариера!

Сега какво ще плюеш, влечуго?

12055

6

rrumito

15.11 2016 в 05:53

Емил Касамаков - 4

Ами още по-зле за сайта, ако препечатва всичките световни глупости.
Бен Карсън е световноизвестен американски неврохирург, който стана прочут с разделянето на сиамски близнаци. Той е професор по неврохирургия, пластична хирургия, онкология и педиатрия. Бен Карсън става на 33 години директор на педиатричната хирургия на болницата "Джонс Хопкинс", Балтимор.
И никога не е бил предлаган за министър на образованието - НИКОГА! От самото начало го спрягат за Министър (както Вие го наричате) на ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО!!!

11568

5

PetarD

13.11 2016 в 18:53

Тук да не е станало сборище на сектанти. Що за тъпи коментари? Айде марш в "Flat Earth Society".

12688

4

Emil Kasamakov

13.11 2016 в 10:13

rrumito
Да беше обърнала внимание, че авторът на статията не е българин и не е от Offnews.
Освен това, Карсън е успял в неврохирургията. Това изобщо не означава, че може да успешен министър на науката и образованието. Това е все едно успешен армейски генерал да бъде назначен като директор на ФБР. И двете имат общо със сигурността, ама полицейската работа доста се различава от управлението на войските.

Карсън е тесен специалист, който заради политическата си кариера се бърка навсякъде: икономика, външна политика, търговия, отбрана, история, екология и т.н... Политиците също го правят, но разчитат на експерти съветници. Карсън е гласовит въздухар, който разчита на собствената си много надценена "интелигентост".
Ние, българите не сме идеални, но още преди 30 години научихме, че всестранно развити личности няма.

12003

3

baba zima

13.11 2016 в 09:55

Алоо, твърдите, че най-добрия доказал се неврохирург е неграмотен! Що за перверзно самочувствие имате!?! Това, че в името ви се мъдри термина "наука", съвсем не ви прави грамотни вас, да не говорим, че не сте никакъв фактор.

12055

2

rrumito

12.11 2016 в 23:32

Е хайде да пОспрете малко с вашите тъпизми!
Самочувствието на българина няма граници, а не е подплатено, поне за сега, с никакви реални успехи.
Карсън, за разлика от драскащия статията, е един ИЗКЛЮЧИТЕЛНО успял човек!

12025

1

vaskomusic

12.11 2016 в 20:44

Здравейте! Искам да напомня, че все още няма доказателства за теорията на еволюцията, а начинът на измерване на милиардите години, чрез полуразпад на уран е хипотетичен :)