Да поздравим медицинските сестри с професионалния им празник

Ваня Милева Последна промяна на 12 май 2022 в 00:00 11261 0

Кредит Wikimedia Commons

Международният ден на медицинските сестри се отбелязва ежегодно на 12 май. 

Идеята за празнуването на Ден на медицинските сестри е изразена за първи път през 1953 г., но се чества като международен ден от 1965 г. През 1974 г. Международният съвет на медицинските сестри (ICN) решава да се отбелязва Международен ден на медицинските сестри на 12 май, рождения ден на Флорънс Найтингейл, една от основателите на „Сестри на благотворителността”.

В наши дни медицинските сестри работят безкористно, оказвайки помощ на тежко болни хора, спасявайки здравето и живота на хората, влизайки в трудна битка с нови заплахи.

Международният съвет на медицинските сестри (ICN) стартира своята кампания #NursesForPeace на 3 март 2022 г., за да могат медицинските сестри да изразят своята солидарност, да подкрепят призива за прекратяване на военните действия и да дарят за сестринския хуманитарен фонд на Украйна.

„В продължение на повече от 120 години ICN работи за единство между глобалната работна сила на медицински сестри и ние ще направим всичко възможно, за да помогнем за постигането на мира, който всички ние така желаем, защото мирът и здравето са неразделни”, се казва в обръщение на Международния съвет на медицинските сестри.

Да поздравим от все сърце медицинските сестри с техния професионален празник! Да им пожелаем сила, издръжливост, добро здраве и достойно заплащане на труда им. Вие сте нашите герои!

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !