Джейми Оливър: Нахално е да се поучават бедните да се хранят здравословно

НаукаOFFNews Последна промяна на 12 март 2018 в 11:17 26154 0

Кредит Pinterest

Джейми Оливър.

Джейми Оливър смята за нахално това, което нарича "логика от средната класа", която поучава бедните да спрат да ядат лошокачествена храна, за да ограничат затлъстяването.

Известният шеф-готвач заяви, че при бедните причината за затлъстяването не е липсата на воля, тъй като хората, които са в неравностойно положение, мислят "по различен начин".

Нивото на затлъстяване сред бедните деца е два пъти по-високо от това на по-богатит, коментира Оливър за The Times и че правителството трябва да се опита да намали консумацията на евтина нездравословна храна.

"Когато сте в капана на бедността, логиката на средната класа не работи. Родителите не мислят за пет плода и зеленчуци на ден, а мислят за достатъчно храна за деня", заяви той за вестника.

"Самоконтролът е нещо уникално лично ... Не можем да преценим по нашата логика, защото те се намират в друдо положение, почти в друга държава".

Това са думи от изявлението на Оливър при представянето на доклада за проблемите на  затлъстяването на благотворителната фондация Guy's and St. Thomas' Charity.

Бедните деца предпочитат джънк фууд. Снимка: Pinterest

"Ако можете да си купите само боклуци, ще ядете само боклуци и ако само за боклуци има отстъпка [купувате един получавате един безплатен], това ще предпочетете".

Той добави, че трябва да се забранят рекламите на нездравословни хранив YouTube.

Кристофър Сноудън (Christopher Snowdon) от Института по икономическите въпроси (Institute of Economic Affairs) коментира пред The ​​Times: "Кръстоносният поход срещу затлъстяването до голяма степен е инициатива на средната класа".

"Съществува огромен елемент на снобизъм, свързан с храната, затова е толкова привлекателно за известни готвачи ... То стига до нахалството да се твърди, че хората с ниски доходи нямат воля".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !