Хомеопатията не се финансира вече от Националната здравна служба на Англия

НаукаOFFNews Последна промяна на 14 март 2018 в 00:26 13746 0

Националната здравна служба на Англия (NHS) ще прекрати през април финансирането на хомеопатични лекарства за Кралската лондонска болница за интегрирана медицина - бившата Кралска лондонска хомеопатична болница, съобщи BBC News.

Саймън Стивънс, главният изпълнителен директор на NHS, нарече хомеопатията "в най-добрия случай плацебо и злоупотреба с оскъдните средства на NHS".

Майкъл Маршал, организатор на кампанията срещу хомеопатията 10:23 Campaign, заяви пред BBC News: "Този ход означава, че Лондон вече се присъедини към огромното мнозинство на страната, изпращайки хомеопатията в архивите".

"Единствените места в Обединеното кралство, които все още губят пари за тези безполезни лечения, са Бристол и Глазгоу".

"Надяваме се, че в тези градове също ще се вземат разумни решения и най-накрая да спрем от разхищението на ограничените ресурси на НЗС за неефективни лечения".

Хомеопатията се основава на идеята, че "подобното се лекува с подобно", но всъщност пациентите получават само захар.

Как се правят хомеопатични хапчета

Хомеопатията се основава на концепцията, че разреждането на вариант на веществоto, причиняващо заболяване, има лечебни свойства.

Така че прашецът или тревата биха могли да се използват за създаване на хомеопатично средство за лечение на сенна хрема.

Една част от веществото се смесва с 99 части вода или алкохол и това се повтаря шест пъти във  формулата "6с" или 30 пъти в формулата "30с".

Крайният резултат се комбинира с таблетка лактоза (захар).

Хомеопатите казват, че колкото е по-разреден препаратът, толкова е по-голям ефектът му.

Обикновено с хомеопатия "лекуват" астма, ушни инфекции, сенна хрема, депресия, стрес, тревожност, алергия и артрит.

Самата NHS заяви: "Няма доказателства, че хомеопатията е ефективна като лечение за което и да е болестно състояние".

Лондонската болница за интегрирана медицина в Лондон има дълга история с хомеопатията. Тя е основана като Лондонска хомеопатична болница през 1849 г. от един от първите лекари, които практикуват хомеопатия във Великобритания.

Но "от 3 април 2018 г. Кралската лондонска болница за интегрирана медицина (RLHIM) вече няма да предоставя хомеопатични лекарства, финансирани от NHS, за всички пациенти като част от рутинната им грижа", съобщава болницата.

Болницата се управлява от Университетския колеж Лондон. Техен говорител  заяви: "Няма да се харчат пари на NHS за хомеопатични лекарства в RLHIM".

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !