30 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Израелски стартъп изгради напълно автоматизирана ферма за канабис (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 28 март 2019 в 00:51 32830
Снимка: SEEDOLAB

Израелският стартъп Seedo е известен благодарение на своето мини-устройство с размери на хладилник, което автоматизира процеса на отглеждане на канабис в домашни условия.

Сега обаче Seedo издига технологията си на ново ниво с обявяването на това, което нарича „първата в света автоматизирана ферма за канабис“ - и това може да предвещава бъдещето на индустрията на марихуаната, съобщава Futurism.

Seedo оценява, че проектът ще произведе най-малко 14 тона сухи канабисни пъпки, генериращи приходи от $ 24 милиона в рамките на три години.

Съвместно предприятие

На 19 март Seedo обяви плановете си за изграждане на напълно автоматизирана ферма за производство на канабис с търговски мащаб като част от ново партньорство с една израелска селскостопанска комуна - кибуц Дан (Kibbutz Dan), която наскоро одобри износа на медицинска марихуана .

Според видеоклип, публикуван заедно с съобщението, фермата ще се състои от няколко  контейнера, в които могат да се отглеждат достатъчно растения канабис, за да се добива 150 килограма суха марихуана годишно.

Вътре във всеки контейнер роботизираните ръце се грижат за отглеждането на растенията, а система от камери следи операциите. Междувременно софтуерът за машинно обучение служи като мозък на фермата, като осигурява оптимални условия за отглеждане.

Чрез автоматизиране на процеса на отглеждане на канабис в контейнери при контролирани климатични условия , Seedo твърди, че може да осигури постоянен, равномерен добив, който е без пестициди и високо качество.

Според прессъобщение, стартъпът очаква партньорството му с кибуца Дан да донесе общо четири тона сушени пъпки канабис през първите три години от експлоатацията му.

Това е достатъчно, за да генерира прогнозен  приход от 24 милиона долара, така че ако оценките на Seebo и заявленията за качество са точни, може много скоро да видим автоматизираните ферми за канабис навсякъде, където марихуаната е законна.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.