Как Google може да ти съсипе живота

Наука ОFFNews Последна промяна на 13 юли 2016 в 11:00 18455 1

Кейси Баумър (Casey Baumer).

Повечето от шаблоните за документи на Microsoft Office и Google Docs вкарат безсмислени текстове, които показват на потребителя как ще изглежда един завършен документ.

В много шаблони на документи, като автобиографии, трябва да се напише името на човека. В някои шаблони пише "Име Фамилия". В други - се генерира някакво фалшиво име и се работи с него. Разработчиците на Google Docs избират името Кейси Баумър и го вмъкват в почти всички шаблони на документи. Но се оказа, че Кейси Баумър е реален човек. И на този човек започват да пишат стотици непознати.

За последните две години 20-годишната Кейси Баумър, която работи като дизайнер на храна, е зарината със съобщения на потребители на приложението Google Docs, като повечето от тях са агресивни.

Първото съобщение получава преди две години. Пише й един приятел: "О, знаеш ли, че името ти вече се използва в Google Docs?"

"Нямах представа за какво ми говори", разказва тя пред Business Insider. В този момент тя не осъзнава какво става. Но след това осъзнава.

В текста се вижда обичайния за издателския и графичен дизайн "Lorem Ipsum" , запълващ текст, който се използва, за да покаже графичните елементи като например шрифт, типография и оформлението на страницата, без да се отвлича вниманието от съдържанието.

Представител на Google заяви, че компанията e избрала това име, вместо обичайните Джон Смит или Джейн Смит, за да направи документа да прилича на истински.

Но заради решението им, в крайна сметка реалната Кейси Баумър получава десетки гневни или объркани послания.

Ето и историята:

В началото Кейси се забавлява, но преди една година, тя поглежда в папка "Други" в пощенската си кутия и вижда куп съобщения от недоволни потребители. Някои от тях смятат, че тя е проникнала в документите им в Google Docs.

Някои хора са много, много недоволни.

Има и съобщения от личен характер. Например, на Кейси пише жена, която пита защо името Кейси Баумър е във всички документи на съпруга й в Google Docs.

Кейси се опитва да й обясни, но скоро разбира, че е безсмислено. "Ако погледнете надолу в документа, ще разберете, че документът не е истински", - казва момичето. Нататък Google попълва с безсмисления текст "Lorem Ipsum".

"Но хората явно не го четат!"

Малко по-късно, името й дори влиза в историите на някои автори.

Кейси се чуди дали Google е проверил името й, преди да го сложи навсякъде.

След известно време Кейси вече е толкова изтощена от този тормоз, че публикува във Фейсбук призив за помощ:

"Ако някой работи в Google или Google Docs, или познава някой, който работи там, моля, помогнете ми. Google използва моето име за всички образци на документи. Всеки, който работи с Google Docs, вижда в шаблоните моето име. Аз получавам съобщения във Facebook от жени, които мислят, че имам любовна връзка с мъжа им всеки ден. Получавам съобщения от хора, които мислят, че съм проникнала в техния компютър. Получавам съобщения от хора, които мислят, че съм откраднала тяхната училищна работа. И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ. Ако не познавате някой, който работи в Google, то нека да направим този пост вирусен, надявайки се, че ще го види Google и #changemyname (#променетемоетоиме) !!!".

Това сработва. Със случая на Кейси се запознават много хора и компании. Накрая решиава да оправи проблема и Google. Представител на компанията заяви, че компанията започва процес на подмяна на името в своите шаблони.

Да разрушат къщата ти заради грешка

Все пак Кейси е щастливка. Има ситуации, в които гафовете на Google води до разрушаване на къща, която току-що е ремонтирана. Собствениците, които живеят в Тексас, са поискали ремонт на сградата, тъй като тя е била повредена вследствие на торнадо през 2015 г. Случаят е описан от Еngadget.

Сградата се намира на адрес 7601 Calypso Dr. както се вижда на картата. По ирония на съдбата, картографското приложение Google Maps мисли, че тук е къщата, която всъщност се намира на 7601 Cousteau Dr (Apple Maps и Mapquest показват всичко точно). Първата къща е необходимо да се ремонтира и е ремонтирана, а втората - да се разруши. И екипът за разрушаване унищожава напълно различна сграда.

Къде е телефонът ми?

A бъг в системата за GPS довежда до това, че в къщата на млада двойка започват да идват хора, които търсят загубените си телефони, разказва fusion.net.

Както се оказа, услугата за търсене, който се използва от собствениците на изгубени или откраднати устройства, посочва дома им (на снимката горе). При това всички тези хора са били собственици на телефони от различни марки с различни операционни системи. Изгубените смартфони са обвързани с различните оператори, включително AT&T, Verizon, T-Mobile, Sprint. И проблемът бил не толкова лесен за решаване.

Подобна ситуация се случва по-рано, през 2013 г., с един жител на Лас Вегас, за която разказва Тhe Verge. При него също идват да търсят изгубените си телефони, но потребителите само на Sprint. Оказа се, че къщата му се намира в центъра на кръг, съвпадащ с един от секторите на покритие на мрежата на Sprint. А неговият дом се указва от приложението за търсене за търсене, защото не е било възможно да се покажат по-точни координати в тази област. Домът на човека се намирал точно в центъра на кръга, който се появява на екрана на телефона, когато се работи с GPS-приложението.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13207

1

Shoshon

13.07 2016 в 16:39

Хахах. Хората сериозно са затъпяли от последния път, в който се интересувах :)