Кой е най-атрактивният музей за децата?

Катя Димитрова Последна промяна на 23 юни 2016 в 11:15 2863 0

Кредит cupofjo.com

Защо да ходиш на музей или библиотека вече не е скучно? Защото има музеи, в които децата могат да пипат без питат! Защото и библиотеката вече е място за истински приключения!

Ако не вярвате, елате на 24 юни 2016 г. в зала „Запад“ на Народното събрание, където от 10.30 часа ще бъдат отличени най-добрите места за културни развлечения за децата и семействата.

Наградите #ВМУЗЕЯСМЕ са учредени от фондация “Америка за България” в три категории - “Най-добра работа с деца”, “Най-добра работа със семейства” и “Най-добро партньорство”.

Конкурсната надпревара за първите награди бе обявена на 18 май т.г. Само за 23 дни бяха подадени 40 проекта отдържавни, общински, ведомствени и частни музеи, галерии, зоопаркове, ботанически градини и други културни организации, както и организации с нестопанска цел.

Жури с председател Милена Дамянова, председател на Комисията по образованието и науката в Народното събрание, и членове д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет в Столична община, Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум, Любов Костова, директор на Британски съвет и Симеон Колев, журналист, класиранай-добри проекти за работа с деца в българските музеи, галерии и културни пространства.

Наградените проекти се отличават с новаторство, креативност, добро партньорство с други институции, насърчаване на любопитството на децата и стимулиране на тяхното въображение, добро управление и план за устойчиво развитие на проекта, принос за местния и национален културен туризъм и образование и не на последно място - отчетност.

Пълната информация за конкурса, наградата #ВМУЗЕЯСМЕ и кандидатствалите проекти, можете да намерите на www.sdecata.com

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !