07 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Ловец застреля единствената вълчица в Дания (видео)

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 03 май 2018 в 08:34 130602
Снимка: AfLisbeth QuassogLars Damgaard Sørensen

За пръв път от 200 години в Дания се появи вълча глутница. Но един ловец застреля единствената известна женска миналата седмица.

Трагичното събитие се случи в земеделски район в континенталната част на Дания и бе заснето изцяло с камера, предизвиквайки масово възмущение в страната заради безсмисленото убийство.

Двама местни фотографи, докато се скитат през полетата на Ютланд, случайно се натъкват на три вълка, които си играят.

Младата вълчица преминава през изораната нива и се вглежда в червен трактор, който се опитва да я прогони.

След като тракторът почти отминава, вълкът е привлечен от спряна зелена кола. Един мъж седи зад волана й, лявата му ръка лежи на ръба на прозореца. Извън прозореца е насочена пушка. Вълчицата поглежда за кратко зелената кола, извърта главата си и прави три стъпки, преди да прозвучи изстрел.

Фотографите продължават да снимат и виждат с ужас, че вълчицата пада на земята. Куршумът разкъсва черния дроб, уврежда бъбреците, белия дроб, червата, оставяйки изходен отвор с диаметър четири сантиметра.

След това колата потегля, а фотографите се обаждат на полицията.

Вълци не бяха виждани в Дания от 1813 г. През 2012 г. се появяват четири мъжки, а миналата година се ражда надеждата за глутница, след като една женска изминава 500 километра от Германия и се присъединява към мъжките. Тази надежда угасна ужасно бързо, защото експертите се опасяват, че вече шансовете за съставянето на жизнеспособна глутница в Дания са нищожни.

Полицаите арестуват 66-годишен мъж, заподозрян за незаконната стрелба по вълчицата, въпреки че отрича да е стрелял. 

"Той отрича да е убил вълка, но не желае да даде повече информация на полицията за случая", заяви говорител на датската полиция пред The ​​Guardian. - "Конфискувана е колата му, от която се твърди, че е стрелял с оръжието си, както и редица ловни оръжия в дома на човека.

Датските уеб сайтове съобщават, че вълкът може да е пресичал земя, която е собственост на бившия кандидат за член на парламента Стефен Тролдтоф, когато е застрелян. Те също така предполагат, че човекът, който е арестуван, всъщност е близък член на семейството на Тролодфт.

Резултатите се очаква да се появят след няколко седмици.

След векове на преследване в цяла Европа вълците се завръщат през последните години. Съвсем наскоро вълците бяха забелязани за пръв път от 200 години в Белгия, потвърждавайки, че вече са се завърнали във всяка страна в континентална Европа.

Но докато природозащитниците приветсват това удивително възраждане, фермерите са по-малко доволни. В Дания вълци са обвинявани за нападения на овце, но правителството вече е създало схема за възмездяване на фермерите. В този случай вълчицата не е направила никому нищо лошо.

Както един учен каза: "Не мисля, че имаме проблем с вълка, но със сигурност имаме проблем с ловеца. Такива хора трябва да бъдат спрени".


koga
Рейтинг : 7026
05.05 2018 в 21:09 2
+ 0
- 0
Мишка
zuljin
Рейтинг : -12194
04.05 2018 в 10:15 1
+ 2
- 0
Нещастен комплексар, дано полежи повечко!
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.