29 януари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Предполагаем бракониер е починал стъпкан от слонове

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 23 април 2021 в 00:02 22400
Снимка: Wikimedia Commons

Предполагаем бракониер е починал в събота, след като е бил стъпкан от слонове.

Той и още двама - и двамата оцелели - са заподозрени в лов на носорози в Националния парк Крюгер в Южна Африка, съобщава CNN. Тримата побягват, когато рейнджърите на парка започват да го преследват, и нарушителите се натъкват на стадо слонове, които посрещат враждебно неканената им компания. В тази история като че ли човекът, убиващ уязвими видове, получава възмездие, но също така илюстрира колко широко разпространено е бракониерството и до днес и колко трудно е да се спре.

В момента в Национален парк Крюгер се намира най-голямата популация носорози в света. В парка живеят само 268 черни носорози и около 3500 бели носорози. Преди да бъдат въведени нови мерки резерватът е губел между 10 и 15 носорога на месец.

Намаляващите бройки илюстрират колко крехки са видовете, но концентрацията на носорози на едно място също прави парка основна цел за бракониерите - проблем, който опустошава животните през последните години.

Борбата с бракониерите е все по-трудно, тъй като все повече хора преследват носорозите.

„Гордеем се с екипната работа и отдадеността на нашите рейнджъри, нашите авиатори и звеното K9“, заявява изпълнителният директор на Националния парк Крюгер Гарет Колман (). „Жалко е да се загуби излишно човешки живот. Само чрез дисциплина, работа в екип и упоритост ще можем да се опитаме да спрем прилива на бракониери на носорози в [Национален парк Крюгер]“.

Както отбелязва CNN, рейнджърите арестуват още трима бракониери още на следващия ден, което показва постоянната заплаха за дивата природа в района.

„Кампанията срещу бракониерството е отговорност на всички нас. То заплашва много поминъци, унищожава семействата и отнема така необходимите ресурси за борба с престъпността, които биха могли да бъдат използвани за създаване на работни места и развитие“, добавя Колман.

Черни носорози. Кредит: Wikimedia Commons

Източници:

ELEPHANTS TRAMPLE SUSPECTED POACHER TO DEATH, Futurism

Suspected poacher trampled to death by elephants in South Africa, CNN


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.