Публичен дебат на тема “Хора срещу роботи: роботът ще замени ли човека?”

Катя Димитрова Последна промяна на 27 юни 2016 в 12:32 2274 0

Кредит yournewswire.com

Публичен дебат на тема „Хора срещу роботи: роботът ще замени ли човека?“ ще се проведе на 27 юни (понеделник), от 18.30 до 20.00 ч., във Френския институт (пл. „Славейков“ 3). Акад. Чавдар Руменин и френският учен Реймон Фурние ще говорят за предизвикателствата и резултатите, свързани с прогреса на науката и роботиката.

Чавдар Руменин е български учен и виден специалист в областта на роботиката и мехатрониката. От 2012 год. е академик към Българската aкадемия на науките. Ръководи Института по системно инженерство и роботика.

Реймон Фурние отговаря за стратегическите партньорства на Комисариата по aтомна eнергетика и aлтернативни енергии в Париж. Специалист по новите технологии, научните му интереси са преди всичко в обастта на виртуалната реалност, интерактивните системи, нанотехнологиите и роботиката.

„Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Дебатите се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които се случват със света и обществата ни и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме - с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !