Синьо НЛО надвисва над Хавай и се разбива в океана? Отново не са "те" (видео)

Ваня Милева Последна промяна на 08 януари 2021 в 00:00 16202 0

Фантазии на тема НЛО. Кредит: Pixabay

В статията "5 глобални катастрофи, които не се случиха през 2020" споделихме, че през изминалата драматична година ни е подминало вълнението от нашествие на извънземни, но ето че IFLScience ни съобщава, че 2020 г. не ни е разочаровала и малко преди да се изтърколи, ни е дарила с едно мистериозно наблюдение на необясним летящ обект, иначе известен като НЛО.

На 29 декември 2020 г., около 20:30 ч. местно време, множество хора забелязват продълговато НЛО със син ореол, надвиснало над Оаху, Хавай.

Една от първите свидетелки на наблюдението, жена на име Мория, разказва за Hawaii News Now:, „Поглеждам нагоре и тогава си казах о, s***!“ „Започнах да викам на съпруга си и на другите, защото всички бяха в гаража: Погледни натам. Вижте дали виждате това, което виждам аз. Всички те казаха "да"! ”

Мория описа НЛО като по-дълго от телефонен стълб и че не е издавало никакъв звук.

Във видеото, публикувано от Hawaii News Now, може да се чуе и жена, която казва: „Има нещо в небето. Какво е това?"

Поради множество различни наблюдения на необясними НЛО в района, служителите на реда в Оаху уведомяват Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) за коментар.

"Правоохранителните органи се свързаха с Федералната авиационна администрация през нощта срещу вторник, 29 декември, относно доклад на свидетел за възможен самолет в тази област", заявява говорителят на FAA Ян Грегор пред USA TODAY. "Проследихме доклада, но нямаше самолети изчезнали от радарите и нямахме съобщения за закъснели или изчезнали самолети."

Въпреки че наблюдението все още остава истинска загадка, тъй като FAA не е имала никаква информация за липсващи самолети в района, немалко предлагат някои възможни обяснения за мистериозното НЛО.

Според ufoofinterest има зловещи прилики между въпросното НЛО и ... светодиодните хвърчила.

Макар някои астрономи да смятат, че извънземни може да са някъде там и са достойни за сериозно научно изследване, наблюденията на НЛО обикновено са неубедителни. Те обикновено се оказват парейдолия или нещо, което в ​​момента наблюдтелят не може да обясни от субективната си позиция.

Всъщност, желанието да се "очовечат" явленията, които не разбираме, да обясним всичко необяснимо с дейността на извънземни, е извън научния метод. Но е обект на науката психология, която тълкува това поведение с това, че човешкият мозък е склонен да търси нещо познато в непонятното, дори и за сметка на изкривяване на възприеманата реалност.

Феноменът се нарича парейдолия - психологическо явление, при което умът ни вижда познати модели там, където не съществуват. Всъщност, тази способност е важна за еволюцията на човешкия вид, тя ни помага да разпознаваме човешки лица например.

Но за да не разочаровате с факта, че това наблюдение е било само светодиодно хвърчило, по-рано през 2020 г. Пентагонът пуликува три разсекретени видеоклипа на НЛО, които също изобразяват странни необясними обекти. „Въздушните явления, наблюдавани във видеоклиповете, продължават да се характеризират като „неидентифицирани““, обявиха в публикуваното тогава изявление.

Така със сигурност можем да потвърдим, че 2020 г. не ни е разочаровала и откъм НЛО, и въпреки че е много малко вероятно да са били извънземни - какъвто е случаят с всички наблюдения на НЛО. Но кой знае какво ще ни донесе 2021 г.?

ИзточникFootage Captured A Mysterious Blue UFO Hovering Over Hawaii, Then Crashing Into The Sea, IFLScience

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !