Софийски фестивал на науката: Най-южният свят

НаукаOFFNews Последна промяна на 24 април 2018 в 00:00 4947 0

Кредит Dragomir Mateev, APECS

Осмият по ред Софийски фестивал на науката наближава. Поредният празник на науката ще се проведе от 10 до 13 май 2018 г. (от четвъртък до неделя) в София Тех Парк, бул. Цариградско шосе 111, в сграда “Джон Атанасов”.

Представяме ви един от акцентите в програмата.

10 май 2018, четвъртък, 18:00 до 19:00, зала Космос, вход с безплатни пропуски

Най-южният свят

Една история за сняг, хора, кучета и наука. От работа със северни кучета до медицински евакуации, от обикновени радио комуникации до сателитен Wi-Fi и от дървени заслони до съвременни високотехнологични бази и дронове. Въпреки огромния напредък на технологиите, Антарктика продължава да впечатлява и вдъхновява онези, които имат привилегията да живеят и работят в царството на Великата бяла господарка.

Не пропускайте вълнуващия разказ на Питър Маркис, който през последните 20 години ръководи медицинското звено на Британската антарктическа служба. Богатата му биография на ледения континент включва още планински водач, командир на изследователската база “Rothera” и ръководител на терен за Британския антарктически институт.

На английски език с превод на български. В партньорство с Български антарктически институт.

Повечето от събитията са безплатни, а входът за останалите продължава да е на символичната цена от 5 лева. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, вече става през една и съща онлайн система, достъпна от сайта на фестивала. Ако нямате възможност да направите онлайн плащане, можете да закупите билети от офиса на Британски съвет на ул. Кракра 7 в София или на място, от щанд Информация на фестивала.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !