SpaceX изстрелва Starship SN11, най-новия му прототип на ракетата за Марс

Ваня Милева Последна промяна на 30 март 2021 в 14:14 7244 0

Кредит SpaceX

След три експлозивни финала Илън Мъск със сигурност би искал да види как мечтаната му ракета за първи път оцелява в тестов полет. Това може да се случи днес, вторник, 30 март. Часът на стартиране подлежи на промяна и стартовият прозорец започва в 15:00 ч. и се затваря в 23:00 ч. българско време.

Изстрелването ще се състои в комплекса SpaceX в Бока Чика, Тексас. Този прототип Starship ще направи четвъртия пореден тестов полет на голяма височина. SpaceX се стреми с SN11 да достигне височина от 10 км. Както при предишните тестови полети, SN11 също ще се задвижва от три двигателя Raptor. Тези ракетни двигатели се изключват последователно, преди ракетата да достигне най-високата точка на полета, която в този момент е 10 км.


Starship е най-амбициозният проект на SpaceX. В рамките на него се създава космически кораб за многократна употреба, действащ като втора степен на системата, и свръхтежка ракета-носител Super Heavy. Starship ще може да изстрелва повече от 100 тона полезен товар в ниска орбита.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !