Това е птица! Това е самолет! Не, това е ултрабърз влак, който се носи във въздуха!

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 29 ноември 2019 в 00:52 3262 0

Кредит Manyone

Този септември климатичната активистка Грета Тунберг пътува от Европа до САЩ за среща на ООН по въпросите за климата с кораб, вместо със самолет, и превърна това, което щеше да е осемчасов полет от Лондон, в двуседмично пътуване.

Предложението за нов вид транспортна система обаче би могло да намали въздействието върху климата на пътуванията на далечно разстояние, без да се жертва скоростта. 

Системата на повдигнат във въздуха влак, наречена AeroSlider, е дело на консултантската компания за стратегически дизайн Manyone.

Вместо да се движи по релси, влакът се носи през серия намагнетизирани пръстени на 20 метра във въздуха, съобщават Fast Company. Тези пръстени изстрелват влака напред, като пушка със скорост до 804 километра в час, което е средната летателна скорост на самолетите.

Manyone планира и маршрут за AeroSlider, свързващ Африка, Европа и Азия. Но за момента всичко, свързано с високотехнологичния влак е само концепция. 

Планът за маршрут на влака AeroSlider. Кредит: Manyone

Въпреки това дизайнерът Гийермо Кайау (Guillermo Callau) се надява, че повдигнатият влак ще накара хората да се замислят за алтернативи на полетите, защото ще имаме нужда от тях в бъдеще.

"Ще се качите на нещо малко по-бавно от самолет, но то ще бъде изключително много по-ефективно", разказва Кайау пред Fast Company. "Това не е просто оптимизъм. Това е нужда. Таксите върху емисиите въглероден диоксид ще направят полетите много по-трудно достъпни."

Източник: Futurism - THIS RAIL GUN-STYLE ELEVATED TRAIN GOES 500 MPH

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !