Започна кандидатстването за стипендиите на L'Oreal за жените в науката

НаукаOFFNews Последна промяна на 22 май 2021 в 00:04 1695 0

Млади жени учени в областта на природните науки от цяла България имат възможността да кандидатстват за Националните стипендии по глобалната програма „За жените в науката“. Кандидатурите за конкурса могат да бъдат подавани до 31 май 2021 г., като и тази година ще бъдат присъдени 3 стипендии на стойност 5000 евро всяка.

Основните критерии, на които трябва да отговарят дамите учени, за да кандидатстват по стипендиантската програма за 2021 г., е те да бъдат на възраст до 35 години (т.е. да не са родени преди 1 януари 1985 г.), да са докторанти или вече да са защитили докторска степен и да се занимават с изследвания в сферата на природните науки. Процесът на подаване на кандидатурите и изключително опростен и изцяло онлайн.

Целта на програмата е чрез стипендиите да отличи научния потенциал на младите жени учени в България, да ги стимулира и поощри да продължават да се занимават с научноизследователска дейност в страната ни. Подробна информация за програмата, включително и формулярът за кандидатстване, са достъпни на този сайт.

Кандидатурите се оценяват от експертно жури, съставено от водещи специалисти от научната гилдия в страната. Победителките за 2021 г. ще бъдат обявени на официална церемония през есента в София, след която ще получат и стипендиите си по 5000 евро, предназначени да подпомогнат тяхната изследователска дейност в България.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !