02 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

AI технология вижда порнография в пустинни пейзажи

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 20 декември 2017 в 10:27 412420
Софтуерът взема пустинните пейзажи за актова фотография. Снимка: Pinterest

През последната година станахме свидетели на бум в технология за изкуствен интелект (AI), но успехът е съпроводен, естествено, с немалко грешки, които оставят смесени чувства.

Последните новини от света на AI идват от Лондон, където столичната полиция на града обявиха плановете си за използване на изкуствен интелект, за да сканират електронни устройства за изображения на детска порнография. Според изявленията, технологията трябва да бъде готова за използване в рамките на "две до три години".

За момента обаче има само един препъникамък - софтуерът взема пустинните пейзажи за актова фотография. Предполага се, че е заради цвета.

Полицията на Лондон (Metropolitan Police Service) вече използва една по-малко прецизна форма на софтуер за разпознаване на изображения. Проблемът е - както обяснява в интервю за The Telegraph Марк Стоукс (Mark Stokes), - че ако софтуерът успява да разпознае определени форми на престъпна дейност (оръжия, наркотици и пари), то има големи затрудненияда  идентифицира порнографски изображения и видеоклипове. Стоукс е ръководител на отдела за компютърни престъпления в Лондонската полиция.

Това означава, че полицейските служители сами трябва да преглеждат неприличните изображения и да отсъдят дали се съдържа елемент на престъпление - психически изтощителна и стресова работа, особено като се има предвид мащаба на задачата. Според The Telegraph Лондонската полицият трябваше да прегледа 53 000 устройства за уличаващи изображения през 2016 г. През февруари, водещ полицай нарече количеството на записаните сексуални престъпления срещу деца в страната за "зашеметяващо".

За щастие, благодарение на технологичния напредък може със задачата да се заемат неодушевени устройства, които няма да бъдат засегнати психически от работата. Британската полиция в момента работи с доставчици от Силициевата долина (като Google и Amazon), за да се създаде технология с изкуствен интелект достатъчно усъвършенствана, за да идентифицира обидните изображения.

Но все още има няколко проблема за изглаждане.

"Понякога пустините се вземат за неприлично изображение или порнография", обяснява Стоукс на срещата по сигурността в Лондон (ISC)2 Secure Summit in London.

Това не е малък проблем, тъй като пустинните пейзажи са популярни за скрийнсейвъри и десктоп-изображения.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.