Amazon създава конкурент на Spotify

Онлайн магазинът вече провежда разговори с мениджъри от музикалната индустрия

Александър Александров Последна промяна на 29 януари 2016 в 11:00 4031 3

Кредит Amazon

Джеф Безос, собственикът на Amazon.

Най-големият онлайн магазин и една от водещите интернет компании в света Amazon е на път да влезе в още един сегмент – този на музикалния стрийминг срещу заплащане. Според непотвърдена информация на The New York Post, компанията на Джеф Безос разработва услуга, която ще бъде пряк конкурент на приложението за слушане на музика Spotify.

Въпреки че проектът все още е в ранна фаза, ръководството на онлайн гиганта вече води предварителни разговори с мениджъри от музикалната индустрия за лицензиране на голям брой музикални парчета. Според изданието, компанията ще пусне услугата през есента.

Към момента Amazon е в много добра позиция да наложи подобен продукт. Тя разполага със собствено портфолио от таблети и смартфони, онлайн магазин за мобилни приложения, най-големия електронен магазин, гласовия асистент Echo, както и редица други свързани услуги.

Според медията, Amazon ще предложи на потребителите ценови пакети, сходни с тези на Spotify. Предвидена е и отстъпка, ако услугата се използва заедно с Echo. Към момента създадената в Швеция услуга Spotify има 20 милиона платени потребители, а аналогичната музикална платформа на Apple – два пъти по-малко.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.01 2016 в 15:44

ОК. Ползвам Амазон Прайм Мюзик и не виждам никаква разлика между Амазон Прайм Мюзик и Спотифай.

Същата новина виждам в немски медии (например тук : http://www.sueddeutsche.de/digital/musikstreaming-amazon-blaest-zum-angriff-auf-spotify-1.2721985)

Само дето датата е 05 Ноември 2015-та.

Е, може пък нещо ново да са измислили междувременно, щом казвате...

29.01 2016 в 14:02

Привет, вие използвате нещо различно, вероятно Amazon Prime.

Тази новина е, че Amazon ще пусне нова услуга, която ще е директен конкурент на Spotify. Това е анонсирано в статия в New York Post от 27 януари и изобщо не е от миналата година. Вече повечето световни ИТ сайтове са го отразили (през последните два дни).

Поздрави

29.01 2016 в 12:39

Добре де, аз ползвам тази услуга от месец. Може ли да ми излизате с това като новина!? И да казвате "ще предложи" и "компанията ще пусне услугата през есента"???

Вярно, че през есента! Ама не през тази дето идва, ами миналата.