До три години летящите автомобили може да станат факт в Япония

Ивайла Сопотенска Последна промяна на 13 август 2020 в 10:15 11285 0

Кредит SkyDrive

Моделът SD-XX на летящ автомобил на компанията SkyDrive.

Японското правителство инвестира средства в разработването на летящи автомобили с целта футуристичното превозно средство да бъде пуснато на пазара още през 2023 г., съобщават Japan Times.

По света се разработват редица концепции на летящи автомобили от водещи компании като Airbus, Boeing и Uber.

Мечтата за изминаване на малки разстояния с превозни средства, способни да излитат и кацат вертикално, е жива - особено в Япония.

Компанията SkyDrive, един от най-новите японски стартъпи, фокусирани върху летящите автомобили, наскоро представи двуместния си модел SD-XX с размер на обикновен автомобил и способност да измине няколко десетки километра при скорост 100 км/ч. От компанията се надяват да извършат първия тестов полет това лято.

"Обмисляме да въведем услуга за въздушни таксита в големите градове като Осака или Токио, като първите полети ще са над морето, защото би било твърде рискoвано изведнъж да започнем да летим над много хора", обяснява изпълнителния директор на SkyDrive, Томохиро Фукузава (Tomohiro Fukuzawa), бивш инженер в Тойота.

Той отбелязва и че процесът на разработване се "ускорява бързо с повишаването на броя на персонала в компанията".

От стартъпа планират да започнат с двупосочни пътувания до различни паркове, включително и Universal Studios Япония.

"Първоначалният модел ще лети на практика на автопилот, но той не е 100% автономен, тъй като ще е необходимо пилотът да прави маневри в случай на злополука например", обяснява Фукузава.

Целта на компанията е да продаде поне 100 от превозните средства до 2028 г., като цената на едно ще е колкото на "скъп автомобил" според директора на компанията.

Източник: Futurism - FLYING CARS ARE ACTUALLY, FINALLY BECOMING A REALITY IN JAPAN

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !