Ebo: Робот за развлечение на котки (видео)

В Kickstarter се набират средства за проекта Ebo - малък кръгъл автономен робот, който е предназначен да забавлява котки в отсъствието на стопаните им.

Ваня Милева Последна промяна на 22 ноември 2019 в 13:57 5162 0

Кредит Ebo

Ebo е малък кръгъл робот, който може самостоятелно да се движи из къщата, забавлявайки котка в отсъствието на стопаните й. Движенията на робота са подобни на животно. Устройството издава звуци и има LED дисплей, който имитира чифт очи. В същото време роботът разполага с някои традиционни играчки за котки - например вграден лазер, съобщава New Atlas.

Изглежда, че роботът може да сканира помещението за препятствия и ако срещне нещо, сензорите му ще съобщят, че е необходима промяна на посоката.

Ако батерията е изтощена, Ebo автоматично се връща към станцията за зареждане. Посочва се, че при пълно зареждане роботът трябва да има около два часа живот на батерията си и, вероятно, се нуждае от същото време, за да зареди напълно батерията си.

Можете да се грижите за котката си във ваше отсъствие, като използвате камерите и микрофона, вграден в Ebo, информацията от които може да бъде изведена на смартфон с помощта на специално приложение. Можете не само да видите, да слушате котката и да "говорите" с нея, но и да поемете контрола над робота.

Освен стандартната версия на Ebo, има и Pro версия, която използва AI за анализ на поведението на котка и нейното настроение - за да определи как и кога е по-добре да играете с нея.

В момента се набират средства за производството на Ebo на платформата за финансиране Kickstarter. Проектът вече е събрал около 185 000 долара, като целта бе приблизително 5000 долара. Остават още 31 дни до края на кампанията. Можете да научите повече за продукта на официалната страница на проекта в Kickstarter.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !