Facebook забрани невинна снимка на кученце

НаукаOFFNews Последна промяна на 21 май 2018 в 08:44 26873 0

Facebook има доста стриктни указания какво е позволено да се публикува и какво  - не в сайта им. Те позволяват фалшивите новини да се разпространяват като горски пожар, но са особено строги, ако заподозрят сексуално съдържание. Позволяват мъжки зърна, но не понасят дори най-обикновен намек за женски, включително кърмене.

За съжаление, понякога тяхната политика "без голотии" може да доведе до някои грешни решения, когато софтуерът за разпознаване на изображения реши да бъде предпазлив, коментира IFLScience.

Един собственик на куче е открил това миналата седмица, след като публикува снимка на сладкото си кученце. Той го държи в ръката си, за да се похвали.

За съжаление алгоритъмът, след като някой е докладвал за публикацията, изглежда е объркал мексиканското безкосместо кученце - или Xoloitzcuintli - с пенис, което предизвиква незабавна забрана на снимката от социалната мрежа.

Авторът получава стандартното известие, запазено за неприлични постове: 

"Скрихме тази публикация, защото не спазва стандартите ни за общността и скоро ще бъде изтрита от Facebook".

Постът е съобщен от друг потребител на група за любителите на животни, защото, честно казано, наистина изглежда като пенис.

"Получих известие, че постът е блокиран няколко минути след като го изпратих в групата", разказва Ники за Mirror. "Много ми е трудно да го видя като пенис, защото когато го гледам, винаги виждам кученцето си".

Снимките на публикацията стават популярни както в Twitter, така и във Facebook, но много хора в началото са убедени, че виждат пенис, а не кученце.

Дори Twitter цензурира снимката.

Кученцето вече е Twitter знаменитост.

Но тази снимка е отново цензурирана:

Социалните мрежи явно имат проблем с безкосместите животни.

Но Facebook бе обвинен в "абсурдна политическа коректност" и след като цензурира снимки на класически произведения на изкуството, защото съдържат голота. А технологиите с изкуствен интелект виждат порнография в пустинни пейзажи.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !