Инвестираха 500 млн доларa за създаване на "Матрицата"

Наука ОFFNews Последна промяна на 13 май 2017 в 14:23 7534 0

Кредит Pixabay

Британска компания получи половин милиард долара за разработката на мащабна симулация на реалността.

Подробности съобщава сайтът MIT Technology Review на Масачузетския технологичен институт.

Лондонската компания Improbable, която се занимава с разработка на софтуер, планира да създаде мащабен виртуален свят. За този проект те са получили от инвеститори, сред които е японската медийна корпорация SoftBank с 502 милиона долара. Това е една от най-големите инвестиции в стартираща компания.

SpatialOS е специализирана сървърна операционна система за симулация на сложни виртуални светове. Според компанията с помощта на SpatialOS може да се създадат мащабни светове, способни да поддържат едновременното свързване на повече потребители, отколкото, например, в играта​ World of Warcraft, където всички хора са свързани с различни сървъри и не могат да съществуват едновременно в един и същ "свят".

Разработчиците твърдят, че вече могат да стимулират​ цели градове.

Компанията съобщи, че вече е възпроизвела едни от най-сложните модели на градове, които съществуват.

Генералният директор на Improbable Херман Нарула (Herman Narula) заяви, че компанията​ планира да създаде подобие на "матрицата" от популярната филмова поредица.

Това е хипербола, разбира се. Но компанията няма намерение да създава толкова реалистични симулации на реалния свят. Според тях технологията може да помогне, например, за да се подобри организирането на градовете или за планиране на мащабни събития, "така че военни, градски власти или някой друг, занимаващ се с изключително сложни системи с милиони движещи се части, да могат да тестват въздействието на действията им с безпрецедентна точност". 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !