09 февруари 2023
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Инвестираха 500 млн доларa за създаване на "Матрицата"

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 13 май 2017 в 14:23 74870
Снимка: Pixabay

Британска компания получи половин милиард долара за разработката на мащабна симулация на реалността.

Подробности съобщава сайтът MIT Technology Review на Масачузетския технологичен институт.

Лондонската компания Improbable, която се занимава с разработка на софтуер, планира да създаде мащабен виртуален свят. За този проект те са получили от инвеститори, сред които е японската медийна корпорация SoftBank с 502 милиона долара. Това е една от най-големите инвестиции в стартираща компания.

SpatialOS е специализирана сървърна операционна система за симулация на сложни виртуални светове. Според компанията с помощта на SpatialOS може да се създадат мащабни светове, способни да поддържат едновременното свързване на повече потребители, отколкото, например, в играта​ World of Warcraft, където всички хора са свързани с различни сървъри и не могат да съществуват едновременно в един и същ "свят".

Разработчиците твърдят, че вече могат да стимулират​ цели градове.

Компанията съобщи, че вече е възпроизвела едни от най-сложните модели на градове, които съществуват.

Генералният директор на Improbable Херман Нарула (Herman Narula) заяви, че компанията​ планира да създаде подобие на "матрицата" от популярната филмова поредица.

Това е хипербола, разбира се. Но компанията няма намерение да създава толкова реалистични симулации на реалния свят. Според тях технологията може да помогне, например, за да се подобри организирането на градовете или за планиране на мащабни събития, "така че военни, градски власти или някой друг, занимаващ се с изключително сложни системи с милиони движещи се части, да могат да тестват въздействието на действията им с безпрецедентна точност". 


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.