02 октомври 2022
Категории
  •  Космос
  •  Физика
  •  Науки за земята
  •  Биология
  •  Медицина
  •  Математика
  •  Научни дискусии
  •  Разни
FACEBOOK

Лекцията на Apple за предотвратяване на изтичане на информацията изтече в мрежата

| ПОСЛЕДНА ПРОМЯНА 26 юни 2017 в 09:00 120060
Снимка: The Outline

В мрежата изтекоха материали от вътрешен брифинг на Apple за предотвратяване на изтичането на класифицирана информация на компанията. Събитието е продължило около един час, съобщи The Outline.

Брифингът, озаглавен "Стоп на информаторите - да запазим поверителността на Apple", е бил воден от директора на отдел Глобална сигурност Дейвид Райс (David Rice), директора на Световни изследвания Лий Фрийдман (Lee Freedman) и Джени Хуберт (Jenny Hubbert), която работи по глобална сигурност на комуникациите и обучение на екипа.

Брифингът се е провел в началото на месеца и в него са взели участие около сто служителя на Apple. Това е първото събитие на компанията​, посветено на тази тема и ще бъде първата от многото, които Apple планира за работниците и служителите си.

Събитието "разкрива манията на компанията по секретността", по думите на изданието Outline.

В екипа за сигурност на компанията работят неразкрит брой следователи по целия свят, за да предотвратят достигането на информация до конкурентите, фалшификаторите и пресата, както и да уловят източника, когато се получи изтичане. Някои от тези следователи преди това са работили в американски разузнавателни агенции като Агенцията за национална сигурност, правоприлагащи агенции като ФБР и американските тайни служби, както и американски военни.

На брифинга Райс и Фридман са се изказали откровено за усилията на Apple да предотвратява изтичането на информация и са дали съвети как се хващат предишните информатори.

Джени Хуберт коментира, че за "изненада и възторг, това е нашата марка. Но когато става въпрос за изтичане на информация, това засяга всички нас!" 

Също така по време на брифинга е било заявено, че през последната година в Apple е успяла да намали броя на случаите на изтичане на информация от веригата за доставки и от партньорите си. Броят на течове от самата Apple обаче се е увеличил. Поради тази причина вице-президентът на компанията Грег Джосвиак (Greg Joswiak) ясно помоли служителите си с никой да не споделят поверителна информация за продуктите на Apple, включително и с роднините си.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Технологии
Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.